Sov till tolv idag, hela högen! Är fortfarande lite chockad över den insikten. När har det senast hänt liksom, nångång i gymnasiet kanske?
Nå, idag (med vänlig hänvisning till förra inlägget, där rolig matlagning nämns som en punkt i nyårslistan) provade vi Marcato-
pastamaskinen julgubben hämtade, och kunde konstatera att färskpasta är en klass för sig. Lite knöligt såhär första gången, innan fingertoppskänslan utvecklas, men mycket roligt!
 |
Blanda ägg (eller vatten) och durummjöl |
 |
Knådaknåda |
 |
Låt degen passera igenom kaveln ett antal gånger |
 |
Vi gjorde tagliatelle, nästa gång nåt fyllt, kanske gnocchi eller ravioli? |
 |
En ragú av malet kött, tomat, vitlök och kantarell - kan också kallas pripelsås. |
|
Det enda som fattades var ett glas gott rött till, men enbärsmust var inte så tokigt det heller.
Vad ska vi hitta på till näst? Macaroons* vore lite skoj, och såg jättefina såna, ljusblå med nånslags små silverflagor på Pinterest, dem blev jag blev sugen att fixa. Varifrån månne man får tag i ätbart, snyggt glitter?
*so last season, jag vet, men liksom sushi tror jag de små underbara tingen fått en vän i mig för all framtid
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar