4 maj 2011

En liten saga

En indian satt och pratade med sitt barnbarn.
Han sa: "I alla människor bor det två vargar som slåss.
Den ene är ond. Det är ilska, fruktan, missunnsamhet, avundsjuka, sorg, arrogans, självömkan, lögn, överlägsenhet och egoism. Den andra är god. Det är glädje, fred, kärlek, hopp, lugn, ödmjukhet, välvilja, empati, sanning och tillit".
"Vilken varg vinner?", frågade barnet.
"Den du matar", sa den gamle mannen.

7 kommentarer:

Helena S sa...

Så sant, så sant!

Mimi sa...

Jag har läst samma lilla saga och skrivit den på min blogg för läääänge sedan - men nu kan jag inte komma ihåg var jag läste den? Var har du läst den? Det var inne i någon annan text, det var någon bok där någon berättade detta för någon annan.. eller har jag helt fel?

Sonja sa...

Utmärkt saga! Jag kopierar den av dig, okej?

Linda sa...

Helena, de var kloka dedär indianerna.

Minna, en bekant hade detta som facebook status måste jag erkänna. Hade varit finare att läsa det i en bok nog. Säg till om du kommer varifrån det kommer!

Sonja, mer än okej!

Mimi sa...

Jag började misstänka att det var i Alkemisten men orkar inte slå upp. Det var i någon jätte bra bok minns jag. Faa-an så störande! Fråga din kompis och berätta åt mig också :) Alt. söker jag upp det i min blogg och hittar det där... men det blir jobbigt.

Melli sa...

Just nu matar jag nog tyvärr den sämre vargen, fast jag skäms över det. :( Den har bara hittat så mycket godbitar att den blir fetare och fetare. Denna mamma sku behöva en ordentlig semester (medan någon annan sku fixa allt här hemma).

AnnaK sa...

Ganska fint sagt, fast jag tror nog att man aldrig lyckas ta kål på den sämre vargen helt. Alla dessa egenskaper finns nog inom oss, sedan använder vi dem olika:)