11 maj 2011

Orkidéer

Min sambo är världsbäst på orkidéer, han får dem att blomma hejvilt om och om igen. Titta nu!Hans bästa tips är att vattna med vatten som fått stå en dag eller två, så att kalken får lägga sig i botten. Annars är det inte så noga med hur man vattnar dem - endel säger att det måste vara "underifrån", men det går alltså bra på det vanliga viset också, bara vattnet är mjukt.

8 kommentarer:

Pia sa...

Tack för tipset! Jag har en som blomstrar om och om igen och en som det börjar se mörkt ut för. Ska testa!

hemMAMAmi sa...

Åååh, jag är så avis! Så vackert! Min har inte ännu blommat om, väntar med en blandning av skräck och iver på vad som kommer att hända...

catten sa...

Jag tror jag just lyckats döda min första orkidé...snyft. Hur ofta ska man då vattna den?

Sambon sa...

Vattna den en gång i veckan och ganska lite åt gången, typ 1dl. Jag har för mig att det är viktigt att de ska få bli torra nu o då (de verkar trivas med att jag ibland glömmer vattna dem längre tider). Men är nog ingen expert, trots att Snigeln verkar tro det... ;)

Sambon sa...

...ja och förresten tvivlar jag på att man ens kan ta livet av orkidéer. Glömde en gång en uppe på bokhyllan över vintern, men så fort jag började vattna den pånytt (efter flera månader alltså) så vaknade den till liv igen och började blomma.

Slut på blomtipsen.

Pia sa...

Har så skräp tålamod att jag genast imorse granskade efter resultat :) Jag ska kanske hålla mej till krasse?

Hanna sa...

Jag har hört att en orkidé börjar blomma igen när man har glömt bort den. Blomman är väl dens sätt att överleva eller något?! Sen undrar jag om sambon klipper av stänglarna innan de torkat bort av sig själv eller om man skall låta dem vara kvar.

Sambon sa...

Klippa stänglarna? Njae, nä det tror jag inte jag har gjort.. Vet inte om man borde.