Jag är barnsligt nöjd över tårtan. Vit sugarpaste ovanpå,
jordgubbsmousse inuti och så chokladbotten.
jordgubbsmousse inuti och så chokladbotten.
Havreflarn, världens enklaste att baka men ack så goda. Satte
en smula ingefära i mina. Och mina sista två rabarberstjälkar
fick blandas ner i muffinssmeten!
en smula ingefära i mina. Och mina sista två rabarberstjälkar
fick blandas ner i muffinssmeten!
Vem säljer snygga, enfärgade ballonger? Hade gärna haft
gröna, men nej, de enda som fanns var storpack av sliskiga
pasteller eller så skrikigt multifärgade.
gröna, men nej, de enda som fanns var storpack av sliskiga
pasteller eller så skrikigt multifärgade.
Också den andra kakan var helt lyckad - blåbär, vispgrädde, bärkvarg och ljust
botten. Men hur får man såndär riktigt fast grädde, sån som INTE rinner
ner längs kanterna? Man kan ju inte vispa tills det blir smör heller.
botten. Men hur får man såndär riktigt fast grädde, sån som INTE rinner
ner längs kanterna? Man kan ju inte vispa tills det blir smör heller.
Voj nej en sån tant jag blivit. Tänk nu, här sitter man och rapporetar om sina bakverk i brist på mer raflande historier.
12 kommentarer:
Du kan läsa om mina krukväxter på min blogg!
Jag älskar allt som har med mat och bakning att göra. Mamma brukar använda HYLA-grädde på tårtor, hon säger att de blir fastare och hålls bättre.
Så fint!! Jag har iaf använt Flora Vispi, det kan man vispa hårdare utan att det blir smör.
Ja och ville ännu kommentera på ett tidigare inlägg; lycka till tigermama, du sköter det galant får du se! En massa styrkekramar, det går nog vägen!
Jätte fina kakor! Ser ut som en lyckat kalas. :)
du är ursäktad dina tant-kak-svammlerier eftersom jag är mäkta imponerad över dina bakverk! fina men sådär på ett mysigt hemtravligt sätt!
och havreflarn, det är en vinnare, blev riktigt sugen på dte själv nu....mmmm
Nämen, vad fina tårtor! Och grattis till den lilla :)
När jag jobbade i Tyskland fanns där nåt som heter "Sahnesteif" (var typ som potatispulver till konsistensen) som man skulle blanda i vispgrädden. Men har ännu åtminstone inte stött på nåt motsvarande här.
Och superfina tårtor förresten, det glömde jag helt att skriva. :)
Vilka underbara kalasbilder!Mmm så gott det ser ut!
Kram,S
jag brukar blanda i litet kvark, så blir det fastare.
Tack för alla komplimanger, och tusen tack för gräddtipsen.
Jag brukar sätta i lite vaniljkrämspulver, Ekströms Marsán t.ex. Nu var det ett tag sen jag bakade tårtor, men om jag minns rätt är det är bäst att man vispar grädden först (åtminstone lite sådär halvfärdigt) och sen blandar/vispar du ner ca 1-2 msk av vaniljkrämspulvret. Så får man både smak och lite fastare konsistens!
/F
Skicka en kommentar