22 maj 2012

Ålandstips sökes!

Gotland verkar bli Åland istället, men det känns helt okej. Åland är fint! Vi tänker oss en vecka i juli, med bil och barn och besök hos vänner och sånt.

Som jag önskar att vi kunde segla dit istället!
Dessvärre har jag tidigare bara bott på hotell i centrum, och känner ganska dåligt till andra övernattningsmöjligheter. Har ni några bra tips på mysiga stugor/hotell/B&B´s på fredens öar? Jag kollar som bäst Visitaland.com, men tar också gärna förstahandsinfo av någon hygglig själ här!

7 kommentarer:

Susanna sa...

Silverskär och Havsvidden. Havsvidden är kanske ett lite dyrare alternativ. Silverskärs priser vet jag inte.

hemMAMAmi sa...

Har inga tips,tyvärr,men måste bara poängtera att herreguuuud så vacker bild på dig!! Mon dieu! Här svimmar man ju!

Fru F sa...

Kärringsund är ganska kiva ställe om man har barn som tycker om att springa omkring i naturen och på stranden. Ganska långt borta från M:hamn, visserligen, men om man tänkt åka över med Eckerö Linjen (vilket jag rekommenderar bla pga priset) kan man ju övernatta där "på vägen". I Eckerö finns dessutom postmuséet med urmysigt café. Vi åkte bara förbi förra året men beslöt att nästa gång blir det övernattning där. Enigheten på Kökar var visserligen charmigt, men ganska dött i början på juni... Hoppas ni får en trevlig resa! Och håller med ovanstående: bilden på dig är verkligen fin!

Anonym sa...

Kvarnbo gästhem i Saltvik ca 20 km från Mariehamn är super mysigt.

Linda sa...

Susanna, Havsvidden verkar himla mysigt - kanke det kunde bli middag där nån kväll åtminstone, även om vi inte skulle övernatta...

heMAMAmi, nå tack, men så fantastisk ser jag nu inte ut där - mest bara närsynt eller nåt.

mia, låter bra, och måste genast kolla upp Eckerö linjen, för jag hade inte förstått att det alternativet fanns, kollade bara Viking!

Anonym, tack!

3mamma sa...

Gröna uddens stugor kan var ett alternativ för en barnfamilj, dock inte Rockoff-veckan (massvis med festande där dygnet runt då). Övernäsgården har också mysiga strandnära stugor med tillgång till strandbastu, båda dessa alternativ i M:hamn, men en liten bit utanför centrum och vid stranden.

Pappan och havet sa...

Hej, vet inte direkt var man kan övernatta men rekommenderar Kastelholms slott med barnen ifall ni inte besökt det. Har i alla fall uppskattats av våra.

http://www.museum.ax/museum/kastelholm.pbs

Ifall ni rör er på Kökar finns där ju en camping som är gemensam med gästhamnen. Nästan som att segla.