Nog vet ni väl alla den där regeln om regniga dagar? Enligt den steker man plättar.
Raaaaap.
Recept? Okejrå. 2 ägg vispas lätt med en halv dl socker. Tillsätt 4 dl hett vatten och 4 dl mjölk. Vispa i 4 dl mjöl och en nypa salt och låt stå en halvtimme. Stek sen på medelvärme och med mycket smör. Servera exempelvis med äppelmos och lönnsirap.
2 kommentarer:
..o vill man ha Yolandaplättar (som vi alltså brukar äta ombord) så struntar man i vatten och tar grädde istället och så mycket smör att kanterna säkert blir krispiga o hårda. Mulet väder duger oxå om det iten råkar regna :-) kram
Hm, månne de alls är goda dedär yolandaplättarna, jag undrar just. Måste kanske komma och smaka för att bli övertygad. Jag äter ungefär 5 stycken, ok?
Skicka en kommentar