17 feb. 2013

Nattjästa frullebullar

Jag är inte särskilt morgonpigg av mig på veckosluten, utan ligger gärna och kniper ihop ögonen så länge som möjligt* - att stiga tidigt upp och baka bröd, det är så långt från realism i vårt hus som man bara kan komma. Men å andra sidan diggar jag ju nybakt bröd till morgonmålet**. Lösningen på den här nöten heter nattjäsning. Man blandar ihop degen på kvällen (ingen knådning, hurra!), låter den pösa i kylen under natten, och formar till bullar och in ugnen då man stiger upp. Voilá!


Dehär exemplaren gjorde jag enligt följande recept:

1 paket torrjäst
7 1/2 dl vatten
1 msk olja
1 msk honung
1 tsk salt
1 dl havregryn
9 dl semlemjöl
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
0,5 dl ljusa sesamfrön
1 näve torkad frukt

Bara att blanda ihop kvällen innan, jag lovar! Och så gräddar man i 225 grader i c. 25 minuter.


*ja herregud så originell jag är
** och där igen...

1 kommentar:

Mrs Aquarius sa...

Dethär receptet ska definitivt prövas. De finns ju ingenting som är härligare än färskt bröd till frukost!