25 feb. 2014

Skåpmat

Jag har haft jättesvårt att fundera ut vad familjen ska få till middag på sistone. Tror att vi, ironiskt nog, åt både godare och mångsidigare medan jag ännu var inne i arbetslivets ekorrhjul. Nu är jag för det mesta helt tom på idéer och inspiration, och idag var en typisk sån dag- så det blev spenatplättar. Alla gillar, och vi har för det mesta alla ingredienser hemma färdigt, inklusive lingonsylten. En annan liknande nödlösning är mannagrynsgröt, som man med lite tur kan få med nånslags bärsoppa till. Hur är det hos er, ställer ni till med gourmetkalas varje dag, eller vad gör ni när ni bara inte orkar gå till butiken och ni inte täcks beställa hem pizza IGEN?

Har vi inte spenat i frysen blir det morot istället!

Muminmamman i profil?

16 kommentarer:

Mia S sa...

Omelett är min nya favorit när jag inte orkar gå till butiken, tomater o skinka blandar jag i, och annat som råkar finnas i kylskåpet som t.ex. fetaost eller frysärter.
Pasta med vad-som-helst brukar också funka, gör en sås på allt du hittar. :)

Basse sa...

Pasta!

Jag har alltid litet hemlagad tomatsås i frysen, som jag kokar upp med en skvätt grädde medan jag kokar (bra italiensk) pasta. Ibland sätter jag inte i nånting annat, ibland steker jag litet kyckling, ibland blandar jag i en liten burk tonfisk till sist. Och såklart massor med parmesan över portionerna till sist. Någon gång har jag strött hackade hasselnötter över också, funkar bra.

mammaspring sa...

Nja, jag känner igen mig. Har verkligen fått anstränga mig för att få middagen fixad. Det löste sig då jag gjorde veckomatseldel.
Men visst... på torsdag står det visst ugnspannkaka på menyn :D

mammaspring sa...

Nja, jag känner igen mig. Har verkligen fått anstränga mig för att få middagen fixad. Det löste sig då jag gjorde veckomatseldel.
Men visst... på torsdag står det visst ugnspannkaka på menyn :D

mammaspring sa...

Nja, jag känner igen mig. Har verkligen fått anstränga mig för att få middagen fixad. Det löste sig då jag gjorde veckomatseldel.
Men visst... på torsdag står det visst ugnspannkaka på menyn :D

Anonym sa...

http://ruokakassi.antonanton.fi/

Beställ en matkasse!

Sanna sa...

Här är också spenat/morotsplättar en räddare i nöden! Omelett likaså, men främst som lunch. Ibland bara måste man få göra det lätt för sig!

Alex sa...

Det här får mig att vilja flytta in hos Basse. Våra nödlösningar är skinkplättar, omelett och pestopasta.

fua sa...

Hups, jag kommenterade med min gubbes profil ;)

Paula Johansson sa...

En sak vi oftast har i frysen - fryspizza. Perfekt att slänga in i ugnen då man är hungrig men inte fantasifull. Det fungerar än så länge, då det bara är vi två vuxna som ska äta. Måste ändra vanor så småningom antar jag...

Helena S sa...

Tomat och mozzarella (bra italiensk) pasta med en gnutta rivet citronskal och basilika. Senast idag,

Jennifer sa...

Ofta blir det pizza för oss också men nuförtiden beställer vi nästan aldrig mera pizza hem utan vi brukar ha halvfärdiga pizzabotten i frysen. Det är så lätt att bara slänga på lite god tmatsås, lufttorkad skinka (om man nu råkar ha det hemma förstås), lite basilika, vitlök och någon god mozzarella. Ps. lycka till med slutspurten :)

maria - muminmamman sa...

Jag överdriver inte om jag säger att vi i typ ett halvt år ätit spenatpannkaka en gång i veckan och pasta med tomatsås en gång i veckan hos oss... En ny maträtt brukar jag testa per vecka, känns helt lagom mycket... så ja, tolka själv;) Fast våra otacksamma ungar gillar inte riktigt pizza!?!

Morot-linssoppa sa...

Så gott som varje vecka kokar vi en stor sats morotssoppa med linser och ingefära. Det äter vi då ett par - tre kvällar. Gott, snabbt och förmånligt.

Östermyran sa...

Vi har den dåliga(?) vanan att hålla skafferi, kylskåp och frys ganska tomma på extra grejer. Jag vet inte varför, men vi är väl bara så vana att köpa endast den mat som ska tillredas inom de påföljande två dagarna. Nu får det bli andra bullar! In med spenat och mannagryn och tonfisk!

Linda sa...

Tack för era tips, much appreciated! Pasta med smör och parmesan kunde jag lägga till min lista, men försöker komma ifrån pasta som hätävara-mat, det blir lätt lite mycket av det goda liksom. Igår gjorde jag den här morots-linssoppan det tipsades om, den blev riktigt bra, extra tack för den. Omelett kunde funkka också, men sanningen är den att jag tycker det är SVÅRT att göra en bra omelett, mina slutar oftast i nåt som mer liknande äggröra! :)