23 nov. 2014

Som motvikt till Disney

Hade redan packat skrinnarna och skulle ta oss till järnvägstorget för en svängom, jag och sonen, men så var det bara så jäkla blött och slaskigt att vi lämnade dem hemma och beslöt oss för att gå på bio istället. Hade ingen aning om vilka filmer som går för tillfället, utan stod och scrollade alternativ medan vi väntade på bussen - och tio minuter senare stod vi i kassan och köpte två biljetter till filmen Amazonia.


Herr Nilsson?

Det är en fransk-brasiliansk film som utspelar sig Amazonas, och äventyret upplevs genom en liten apas ögon. Efter att flygplanet den åkte med kraschat i ett oväder, måste den tama cirkusapan ut i regnskogen och försöka komma tillrätta - söka mat, möta andra, vilda djur och försöka klara sig i en helt ny miljö. Supersnyggt filmat och utan berättarröst, samt en lagom mix av spännande, skojiga och rörande moment. Ingen regelrätt barnfilm, men jag skulle säga att den passar 5-åringar och uppåt, med en reservation för att den är rätt lång -nästan en och en halv timme, vilket också är min enda kritik mot den, den kunde ha kortats ner lite utan att förlora nåt.

Är ni trötta på amerikansk disney och inhemsk risto räppääjä så tycker jag absolut ni ska se denhär, fräscht och vackert som motvikt!

Inga kommentarer: