30 maj 2010

Dolly Parton tar snart till flaskan

Mina dagar här hemma so far: stirra på Lykke och tycka hon är den underbaraste varelse som nånsin funnits. Stirra på hennes pappa och tänkt att jag är lycklig som fått ett så fint barn med just honom. Stirra på Simeon och varit stolt över hur duktig storebror han är. Gäspat och undrat över hur lite sömn man klarar sig på utan att bli tokig. Gråtit en skvätt och pärklat över att amningen än en gång strular. På riktigt, varför är det så svårt? Ska det göra så här ont? Ska brösten svälla upp till ballonger och ständigt värka och vara sjuka och såriga? Jag ger det ännu några dagar, men sen börjar jag nog allvarligt tänka på nånslags outsourcing i flaskform.

11 kommentarer:

Malin sa...

Vilket vackert barn! Trist med amningen, men visst strular det ju för många i början. Hjälper inte sådana där bröstgummin och Lansinoh? Det var min räddning.

Pia sa...

Lykke var det finaste namnet jag hört på länge!

Housewife sa...

Hon är så söt! Jag hade också strul med amningen, det var ett helvete. Måste använda bröstgummin i två månader pga sår och blod. Sedan var det ett helvete att få Emilie att amma utan gummit. En bröstinflammation lyckades jag också få då E var 6 dagar gammal, men antibiotikan gjorde det snabbt bättre. Fan så jobbigt det var, I feel for you. I dagens läge sku jag säkert ha gett upp lättare. Kämpa på, det lättar säkert snart!

Anonym sa...

Försök pumpa ur brösten för hand så att de inte blir "översvällda", det hjälpte mej åtminstone och då fick bebin ett bättre och rättare tag om bröstet när det skulle dia.

Skall hon heta Lykke? Vilket fint namn! Njut av den där underbara atmosfären när livet stannar uppoch man bara är (lycklig). Grattis igen!

Korpo-tanten

Mia sa...

Hon är sååå söt :) Grattis ännu en gång och hoppas det fixar sig med amningen!
Här har vi gått över tiden med en vecka, inser nu att vi inte får en majbebis men who cares - bara bebisen föds :)

Sonja sa...

Hej, hur går det nu? Hoppas så att amningen börjar funka. Stor kram och kämpa på.

helena sa...

En näpen sötnos! Har stirrat en månad på vårt under nu och får aldrig nog! Fantastiskt vad man kan skapa! Grattis!

Linda sa...

Amningen har FYI börjat löpa lite bättre igen - amningsgummin och salva är nog en oumbärlig hjälp, tack för tipsen! Har nån nåt tips på hur man kan speeda upp amningssessionerna förresten? De tar närmare en timme nu, stöön!

Anonym sa...

Du ska försöka hålla henne vaken då hon äter, tex, massera händerna och fötterna i ett stadigt grepp då hon slumrar till och sen håll henne inte för varmt, då dåsar man till. Om det är varmt kan man gärna ta av byxorna så att hon hålls mera pigg. Och undvik mysiga filtar o tecken då. Om hon trors allt verkar lite slö vid bröstet, avbryt med att sätta fingret i hennes mun för att släppa vakumet och lyft upp henne o försök väcka henne. Det kan oxå hjälpa. Håll ut, du klarar det! Förrän amningen etablerat sej tar det minst 2 veckor. så uthållighet är till god hjälp....kram från rumänien!

Anonym sa...

Bara en fundering kring amningstiden. Kanske bättre att tösen äter längre i lugn takt-->mindre risk att hon sväljer en massa luft=mindre risk för magknip! Lyck till!

Anonym sa...

Barnen är så olika. Det var som natt och dag mellan mina också vad gällde amningstiden. Den ena skulle äta i 1,5 timme och den andra slurpade i sig på 20 minuter max! Personligheter från början!

Korpo-tanten