13 juni 2012

The Best Exotic Tapiola

Jag cyklade till Kino Tapiola i Hagalund för att gå på bio med min kompis Maria ikväll. Helsingin Sanomats recensent hade inte gillat filmen, men jag tyckte varken den var långdragen eller tråkig, som han påstod. Tvärtom så skrattade jag högt flera gånger*, och även om jag aldrig ännu varit i Indien tyckte jag om bilden filmen gav mig om landet och människorna där, på både gott och mindre gott.

 

The Best Exotic Marigold Hotel handlar alltså om ett gäng brittiska seniorer (bl.a. min favorit, Judi Dench) som efter olika omständigheter hamnar på ett retreat i Jaipur, och hur deras personligheter och livsöden går en slingrig väg framåt och sakta förändras. Låter lite trist kanske, men den behandlar ämnen som äldre människors sexualitet, ensamheten efter att ens partner gått bort, att stå på egna ben igen - ta fast din gamla mamma med, jag tror hon kunde uppskatta den! En enda scen i slutet av filmen kändes lite väl konstlad och som ur en saga, då den unge hotellägaren till sist får sin mors godkännande att gifta sig med en "opassande" flicka, men i övrigt får filmen hela 4 skumppaglas av fem. 


*ibland var jag den enda och tystnade snabbt

2 kommentarer:

Pia sa...

Den vill jag absolut se!

Linda sa...

Trodde ingen skulle vilja se den efter min beskrivning, haha! Men jag blev väldigt sugen på att åka till Indien nu, även om jag tror jag skulle bli lite småstressad där. Men alla färger, ljuset, kryddorna!