12 juni 2012

Hörni, vad sägs?

Ska vi ta en liten "fråga vad du vill-stund"? Jag har nämligen inget att komma med nu, har väl varit för länge på landet och slappat för att min hjärna ska kunna hitta storstadspulsen igen. Så medan vi väntar på att den ska stiga kan ni väl ställa mig nån fråga? Anything your heart desires!

7 kommentarer:

Anna sa...

Vilka språk talar du, och var har du lärt dig dem?

Anonym sa...

Om du inte jobbade med viner, som jag förstått att du gör, vad skulle du göra då?

hannahnorrena.com sa...

Vilket är ditt bästa kärlekstips?

Maria sa...

Vad har du studerat och var?

Tror du att du vill ha flera barn eller är du "klar"?

Vad är den äckligaste maträtt du vet?

Tack för en kiva blogg o ha en skön sommar :)

Linda sa...

Nå si bara! Det ramlade in några frågor, jag kände mig redan smått pinsam här i tystnaden och tomheten. Tack!

Anna, jag talar svenska, engelska, finska och franska sådär på riktigt. Sen talar jag gärna spanska och holländska också, men inte särskilt bra alls. Och så stakar jag mig fram på ryska, som jag läste i gymnasiet. Engelskan lärde jag mig i USA där vi bodde när jag var liten, och franskan i Frankrike, där vi även så bodde när jag var liten. De övriga har jag pluggat i skolan, inklusive finskan.

Anonym, bra fråga! Jag funderar intensivt på det alltid nu och då, och nånting med språk, människor och kommunikation känns rätt, men i vilken form är lite oklart.

Hannah, att hitta rätt karl! Det underlättar mycket, haha! Men annars så tror jag det är viktigt att man inser vad den andra står för genast i början, och accepterar den och älskar den som den är. Man kan inte ändra på en annan människa, och på ngt sätt säger min erfarenhet mig att lika barn leka oftast bäst - om man har en liknande bakgrund, liknande värderingar och liknande framtidsdrömmar, då tror jag man har bra chanser att utvecklas åt samma håll och hålla ihop. Ja, och sen ska man också inse att vardagen kan få vara lite trist ibland, att det finns kärlek fast passionen inte alltid svallar!

Maria, jag har studerat franska, lite etnologi och lite statsvetenskap på Åbo Akademi, fotokonst på VNF i Karis, och sen blev jag slutligen tradenom på Arcada i Hfrs. Jag kunde nog kanske tänka mig ännu ett barn, nån dag. Och jag gillar inte riktigt mögelostar, men visst äter jag det om jag bjuds - det äckligaste är väl aphjärna eller larvmos, inte vet jag, haha! I det europeiska köket finns nog inget så äckligt att jag inte kunde smaka åtminstone. Tack själv att du läser här, och ha en fin sommar du också!

hemMAMAmi sa...

Om du kunde resa vart som helst i världen, vart skulle du helst fara? Av dom ställen du varit, vilken är din absoluta favorit?

Linda sa...

Helt för svår fråga, det finns ju så mååånga ställen! Men eftersom det är min blogg så bestämmer jag att jag får lista tre ställen: Eldslandet i Argentina, New York för en återupptäckt av barndomsställena och så skulle jag hemskt gärna resa till Portugal också. Av de ställen jag besökt hittills föll jag hårt för Chile och särskilt den lilla staden Valparaíso vid Stillahavskusten. Och så Haute-Savoie och alperna i Frankrike förstås, där har en del av mitt hjärta blivit kvar sen vi bodde där då jag var liten.