27 feb. 2015

Fredagsvinet giv oss idag

Häromkvällen blev jag bjuden på sushi och en tysk Riesling, som visade sig vara riktigt trevlig. Mycket fruktig (tänk er ett grönt äppel som är just perfekt moget - balansen mellan saftig syra och ändå en del sötma), men med en gnutta lime och lite småbubblig känsla var det en bra kombo med sushin. Priset är inte att gnälla om det heller, strax under 12€.

Prisvärt, med stilig etikett
Förresten, här har ni en intressant diskussion om småbarnsföräldrar och alkoholkonsumtion. Jag orkar inte ge mig desto mer in i den trots att jag känner mig lite småprovocerad. Såhär kort och kraftigt tycker jag att man som förälder ska ge sina barn goda exempel i livet, och jag vill gärna visa barnen hur man njuter av vin på ett helt vanligt, odramatiskt och civiliserat sätt. Jag blir inte full i deras sällskap (hemskt sällan annars heller), jag blir inte otrygg och jag blir inte annorlunda än vanligt. Dock är vin för vuxna, såsom kaffe, bilkörning eller de sena tv-nyheterna.

Här har jag funderat på ämnet tidigare, också då blev det en bra debatt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fortsätt vintipsa! Jag prenumererar på viinilehtis viikon viinivinkki och igår kom ett tips på ett rött för strax under 8€, franskt, namnet glömt men det var stenar på etiketten :-) Nu hoppas jag att det håller måttet

Linda sa...

Tack, vad roligt att du gillar vintipsen! Menar du månne det här: http://snigelnharald.blogspot.fi/2014/09/fredagstipset-ett-fynd-fran-rhone.html Viinilehti är SÅ last season, hehe. ;)

Peppe sa...

Jag är så med dig. Sign en som dricker ett glas vin så gott som varje kväll och aldrig är full.

Anonym sa...

Ja, just detta är i glaset nu! Snigeln-Viinilehti 1-0. Bra rött!!

Helena S sa...

Sällsynt med sunt förnuft. Liksom du gillar jag ett glas till maten och ibland ett till när kidsen lagt sig. Det lider ingen av.