26 nov. 2011

Dissen

För en tid sedan befann jag mig i ett väntrum, där jag förstrött bläddrade lite i tidningarna som fanns tillhands. För det mesta ägnar jag inte den här typens litteratur några djupare tankar, utan det är nånting jag konsumerar om än med behag så ganska flyktigt. Men jag kunde inte låta bli att reagera på tidningen Må Bra:s återkommande pärmrubriker.


Samtliga (jag måste ju ta upp dem en efter en och kolla, då jag först trodde jag inbillade mig) skrek ut saker i stil med: Rivstarta ditt viktras! Bli smal i sömnen! Ner i vikt nu! Frossa och håll vikten! Ganska sjuk attityd till mat, det är min blygsamma mening. Vill man gå ner i vikt är nog det bästa att göra det målmedvetet och under en längre period, det tror jag varenda en borde förstå. Att sen tidningarna basunerar ut sånahär rubriker är ju bara för att locka köparna, men då blaskan ironiskt nog heter Må Bra ökar min puls en aning.Vem fan mår bra av att hetsas på det här sättet? Jag tror på allvar att man mår bättre med några kilos övervikt än att ständigt stressa över sin vikt. Huvudsaken ska väl vara att man äter ordentligt och mångsidigt för att vara frisk och stark? Och gärna får det vara gott också, för då mår även själen bra. Jag mår åtminstone bättre utan Må Bra.

3 kommentarer:

Linn Jung sa...

Uäk! Uäk! Uäk!

Helena S sa...

Aningen bulimiska rubriker! Tryck i dej en chokoplatta och spy sen så blir du smal å snygg.

marica sa...

usch och fy, jag är inget stort fan av alla dessa ät en gris och klä dig heltäckande i en sytråd "artiklar" heller. Riktigt sorgligt är det att det säljer och att de kan föda sig på kvinnors dåliga självkänsla.