7 nov. 2011

Frågan är fri

Idag har varit en trög och tråkig dag. Inget skoj har hänt alls. Jag har fört min dator och fixas, jag har köpt ett nytt strykbräde på citymarket och så har vi väntat en halv evighet på att steken i ugnen ska bli färdig och rädda oss från den ilskna svältdöden.

Så hur skulle det vara med en lite frågestund?Vad har du alltid undrat eller förundrats över? Gällande mig alltså. Shoot!

16 kommentarer:

Anonym sa...

Hur länge tänker du vara vårdledig?

Linda sa...

Tills nästa höst. Och då siktar jag på 80 %, eventuellt min man också. Har trivats så bra hemma att jag hellre vänder på slantarna en tid än börjar slita på kontoret igen just nu.

Pia sa...

- Köper du nånsin ett vin enbart utgående från etiketten, utan att tänka på druva, ursprungsland etc?

- vilket är det bästa sushivinet enligt dej?

- vad har ni för tankar om mobiltelefon åt S, han och vår tjej är ju i ganska samma ålder. Då han börjar skolan eller? Här frågas det redan...PS skickade också ett mail!

Kommentatorn sa...

Kommentatorn vill gärna veta hur strykbrädet ser ut. Har det ett mönster?

Basse sa...

Jag läser din blogg väldigt sporadiskt men kanske jag får fråga ändå!

Eftersom du tydligen när drömmar om trähus och egen gård, har ni funderat på att flytta till t.ex. Ekenäs, Borgå eller Lovisa där dom är billigare?

Linda sa...

Pia, nej, aldrig. Visserligen fångar en snygg (eller ful) etikett mitt intresse, men jag kan inte tänka mig att jag skulle grabba tag i en flaska som såg fin ut utan att läsa, begrunda och avväga annat först.

Sushi och vin är ju lite knepigt, för inget vin passar perfekt till typ soja och wasabi. Jag har hört folk som gillar en lätt Pinot Noir eller en lite aromatisk Gewurztraminer till sin sushi, men mitt favoritvin är nog något torrt och krispigt vitt, kanske Brown Brothers Dry Muscat eller Trimbach Pinot Gris Reserve Personelle.

Mobiltelefon efterfrågas sgs dagligen här också, men hittills har vi sagt att vi väntar och ser ifall det skulle behövas sen i skolan. Just nu är det onödigt. Och så måste man kunna hålla reda på sina saker först också, tappar man hela tiden allt och förlägger alla sina grejer, glömmer dem efter sig överallt, så kan man inte ha en telefon.Kommentatorn, silvrigt med turkosa rankor (kanske vinrankor?) som slingrar sig. Trés chic. Vill du se bild? :)

Basse, OM vi har. Mitt hjärta bankar lite extra för Ekenäs, eftersom det är åt "rätt" håll, dvs min familj bor mot Åbo-hållet. Min man däremot lobbar för Borgå, eftersom det är bättre förbindelser in till stan därifrån, men har samma småstads/trähus-fiilis. Lovisa har vi aldrig funderat på, borde man?

AnnaK sa...

Vad har du för drömmar?

Michaela sa...

Hur kom du på att börja jobba med vin etc? Var studerade du? Hur stor lägenhet bor ni i? Kan du tänka dig fler barn? Jättemassor av frågor varsågod. Stor kram!

Hanna sa...

Hur mår chilin? Min ena har fått något lusangrepp och dött :( Och när skall vi ta den där löprundan? Vad heter du i andra namn? Och hur mycket kostade det dyraste vinet du druckit? Var det gott?

hemMAMAmi sa...

Favoritgodis? :)

Jennysruta sa...

Vilken typ av böcker läser du? Boktips, tack! :) och jo ännu en till fråga tips på ett gott hälsosamt bröd (ser i din profil att du bakar bröd) :)

Linda sa...

AnnaK, om du menar framtidsdrömmar så längtar jag efter att nån dag bo i ett varmare land, ha en stor familj och många hundar och hästar. På kortare sikt hoppas jag att jag skulle hitta lite klarare vägar att vandra karriärsmässigt - det känns som om jag inte riktigt vet vad jag vill bli när jag blir stor. Och om du menar vad jag drömmer om på nätterna så handlar det ofta om att jag sväljer nånting stort och håller på att kvävas. Mycket obehagligt!

Michaela, jag har nästan alltid jobbat med viner, det har bara blivit så. Först på restaurang och bar, sen på Alko och nu med marknadsföring och import. Jag är tradenom (BBA) till min utbildning, men har också studerat franska och fotokonst. Vår lägenhet är lite på 60 kvm. Och ja, jag kunde tänka mig flera barn nångång. Kram tillbaka! :)

Hanna, bättre än förväntat! Den har en grön frukt nu t.o.m, det hade jag aldrig trott. Spännande att se vad det ska bli av den. Löprundan ja, hau about nästa vecka? Mitt andra namn är Victoria. Det dyraste vinet jag druckit var en Chateau d´Yquem från 1960-talet. Priset kan jag inte uppskatta eftersom den köpts på auktion och lagrats i många år. Visst var det gott, men själv skulle jag inte investera så mycket pengar i ett vin, hur gott det än må vara.

HemMAMAmi, vanlig lakrits, och så de gula turkiska pepprarna. Och After Eight!

Jennysruta, jag läser lite olika stils böcker. Jag tycker kanske mest om utländska översatta författare i stil med Monica Ali, Abraham Verghese, Carlos Ruis Zafon, Kiran Desai, Maryse Condé och liknande. Nånting där man lär sig om andra kulturer och där språket spelar en viktig roll. Deckare och inhemska böcker är jag sämre på. Och här är ett recept på ett gott mörkt maltbröd:För 3 limpor:

1 liter surmjölk
1,5 bit jäst
2 msk salt
3 dl kli
2 dl sirap
3 dl rågmjöl
3 dl malt(tuoppi)
10 dl vetemjöl

Rör ihop allt och låt jäsa i formarna i 1,5 h och sedan in i ugnen 1,5 h i 175grader.

Basse sa...

Lovisa är fint. Aldrig varit där? Gammalt torg med stenhus runt omkring och en massa trähus i olika åldrar i stan.

Lovisafiilis:
http://4.bp.blogspot.com/-E_A4Y05KXj0/Td4ABZKyEfI/AAAAAAAAA6g/8fXDt0LZY8A/s1600/P1011569.JPG
http://www.vastavalo.fi/albums/userpics/11701/IMG_5910.jpg
http://www.vastavalo.fi/albums/userpics/10153/normal_2010-02-27-13h57m36.jpg
http://www.vastavalo.fi/albums/userpics/11687/normal_DSC_3106.jpg
http://www.vastavalo.fi/albums/userpics/11563/normal_DSCN0011_m.jpg

Anonym sa...

1. Tygblöjor eller engångs?
2. Festa eller vara hemma?
3. Radio eller tv?
4. Hemgjort eller köpt?

Linda sa...

Sebastian, nej aldrig! Men nu blev jag nyfiken, och kollade t.o.m. in lite hus på oikotie. Inte tokigt.

Anonym,
1. både och!
2. både och!
3. Ingendera så mycket.
4. Hemgjort.

Basse sa...

Då ska ni definitivt göra en sommarutfärd nästa år! Vi kan guida, stugan är på tjugo minuters bilavstånd från Lovisa centrum.