1 nov. 2011

Hälsningar från Kalifornien

Nej, det är inte där jag varit, har bara haft annat nu. Men här är alltså några av vinerna jag presenterade på mässan.Robert Mondavi Cabernet Sauvignon Reserve från 2007 längst till vänster kommer till Alko om några veckor (21.11), och kommer att kosta närmare 90 euro. Mycket gott, med lakrits, cederträ och blåbär samt rejäla tanniner, men själv skulle jag lägga den fem år till på hyllan för att mogna ytterligare.

5 kommentarer:

Basse sa...

Nu känns det som om jag har sagt det här tidigare ren, men de amerikanska toppvinerna tycker jag är sjukt bra. Vi drack en Caymus cabernet sauvignon Special Select med biffen i New York, det var nog magiskt...

Linda sa...

Basse, stilen är ju lite annorlunda, men har ju utvecklats enormt de senaste 20 åren. Synd bara att de riktigt bra kaliforniska vinerna ska vara så svåra att få tag i här och dessutom ofta lite dyra i överkant.

Anonym sa...

Najs viner, även om deras private selection smakar apa, jämfört med de andra Napa Valley vinerna. -08an har jag hinkat en hel del, men spännande att Alko kommer att få in Reserve 07. Endast på beställning eller i standardsortimentet?

Eftersom det diskuteras amerikanska toppviner och Napa, så måste jag reka Dominus Estate ägt av Christian Moueix, dvs kungen och kompositören bakom Chateau Petrus. Hans cabbe från Dominus är sagolik, nästan oavsett årgång, get it and enjoy.

Lite bättre viner direkt hem till dörren och priserna helt ok, prova www.winedirect.co.uk vettja.

Linda sa...

Anonym, så synd att du är anonym, blev hemskt nyfiken på dig, du verkar vara insatt. Jag har själv enbart smakat på Private Selection PN, och den tyckte jag var riktigt trevlig. Dominus är också nytt för mig, ska hålla ögonen öppna för det låter ju onekligen intressant!

Anonym sa...

Nå ingen fara, även om jag är anonym så snurrar jag in här mellan varven.

Tycker du gör riktigt intressanta beskrivningar av de viner du testar och nyttigt att få med sig sånt man själv inte har testat än.

Har inte kollat all historik, men vet inte hur mycket du har sneglat på nya zeeländska viner. Men där finns sannerligen ett par pärlor.

Själv gillar jag lagom kombo av nya och gamla världen. De dyraste vinerna ser jag till att dricka på ngn av alla de oändliga kundmiddagarna jag genomlider varje år. Thank god for good wine.