27 nov. 2011

Frågan är fri om viner!

Hörni, finns det nånting som ni alltid undrat över gällande viner, men som ni inte fått svar på eller bara inte velat fråga hittills? Hur görs rosévin? Vad är mina fem favoriter just nu? Vad ska man dricka till julbordet? Hur fan ska man nånsin lära sig de tyska appellationerna? Vad är grejen med vin överhuvudtaget, öl är ju mycket godare?Nu har ni chansen. Jag är absolut ingen allvetande guru, men har ganska bra koll ändå. Och frågestunder är ju roliga - så shoot!

10 kommentarer:

Peppe sa...

Ditt bästa rödvinstips i klassen 15-20 euro?

Miisa sa...

1. Tycker du inte om vitt vin? Jag tycker du har mest vintips med röda viner, eller så bara tror jag att det är så eftersom jag hellre dricker vitt.

2. Är det vanligt att börja må illa efter ett halvt glas rött? Oberoende av prisklass harjag svårt att dricka rött pga illamående.

3. Tycker du att man kan säga att ett visst land producerar bättre vin än andra? Eller är det bara vinsnobberi? Jag tänker ju naturligtvis på Frankrike.

/Miisa

Maria sa...

Som lite vinintresserad, skulle jag gärna veta hur man kommer igång med att smaka viner. Gäller det att fokusera på ett visst område och på en viss druva? Och senare utvidga dessa? Hur lär man sig hitta tonerna i vinerna bäst? Ska man gå någon kurs eller vad föreslår du? Finns det kanske någon bok du kan rekommendera? Vill inte bli proffs, men skulle gärna lära mig för intressets skull.

Eva sa...

Jag skulle vara jätteglad åt en "fem bra köp" till vinlista som jag kan printa ut och ta med mig när jag far till Alko. Slutammad och ickegravid som jag är ;)

catariina sa...

Varför har chardonnay så dåligt rykte? (eller så har jag hört att det har. det som är godast!)

Maria L sa...

Din bästa vinupplevelse?

Anonym sa...

Kan du rekommendera några goda alkoholfria viner?

Jenni sa...

Jag tycker själv väldigt mycket om halvtorra eller rentav halvsöta vitviner, och får ofta konstiga blickar när jag säger det. Upplever du att det är finare att gilla torra viner än söta?

Nagu-Hanna sa...

Tell me, är det heeelt fel med vitt till en stek?? Mitt huvud klarar inte rött mera, så jag har blivit en vit människa. Hurdana vita viner ska jag titta efter till just biffar och stekar av nöt eller vilt?

AnnaK sa...

Något gott vittvin, gillar inte chardonnay??