6 nov. 2011

Önskningar

Postiljonen hämtade igen en av dessa förhatliga leksakskataloger, och den hann tyvärr inte smugglas ner i pappersinsamlingen innan sonen fick syn på den. Nu har den tummats flitigt och har hundöron och markeringar på var och varannan sida.
Som synes av bilden ovan kunde han ha kommit lindrigare undan genom att ringa in sånt som han INTE önskar sig.

7 kommentarer:

Helena S sa...

Från en sak till en annan. Du kanske har funderat på att döpa om din blogg nu då du gift dig. Här är lite hjälp på traven: http://wordsmith.org/anagram/anagram.cgi?anagram=Linda+forssell&t=1000&a=n
;)

hemMAMAmi sa...

Hahahha! Förbannade kataloger som dämper ner i postlådan en efter en och ger miljoner idéer åt barnen! Li kallar dom till sina egna tidningar, man får absolut inte kasta bort dom. Nu har dom t.o.m. ersatt natisagan, vi läser dom istället på kvällarna! Oh joy.

Östermyran sa...

Så bekant det låter. När jag kom hem från jobbet en dag hittade jag sambon och dottern bläddrandes i den nyaste katalogen. På varje sida fanns minst fem saker vilka Lily ville ha. "Tämä, tämä, tämä, tämä ja tämä." Och så bläddra till nästa uppslag, upprepa. Och vad säger sambon till allt? "Jåå." Vilket i hans värld betyder "Jaha, aijaa", men vilket tyvärr i en fyraårings värld mycket troligt betyder "Okej, du får allt vad du pekar ut." Fatta att jag hade lust att daska till stackars mannen som inte hade hiffat skillnaden på aijaa och jåå. Nå, han får förklara det sen om och när det blir tal om julkappar...

AnnaK sa...

Usch vad jag hatar katalogerna. Barnen får en massa behov som inte funnits där tidigare..

muminmamman sa...

I vilken ålder börjar detdär (så jag kan vara förberedd)? Hos oss är de ännu bara populära "böcker" med en massa fint, utan att de fattar att man tillochmed kanske skulle kunna önska/få grejerna!

Linda sa...

Helena, haha! Jag måste återkomma - hur ska man välja liksom?

heMAMAmi, jag skulle SÅ föredra en hederlig Alfons Åberg!

Östermyran, min son är också övertygad om att man kan få allt, det är bara snällheten som det hänger på. Lilla optimisten där.

AnnaK, precis! Och det mesta där är bara idiotiskt skräp i mina ögon.

muminmamman, om jag minns rätt började det förra året hos oss, dvs då S var 6. Njut medan lugnet varar!

morzan sa...

Vi har sagt att Buu kan önska sig totalt fem saker av julgubben, för nånting får han av släktingar också. Då måste han faktiskt fundera på vad han vill ha på riktigt. Nu har det varit en badrock, en jordglob, en elektrisk tandborste, lego och det femte vet han inte än :)