Imorgon tänkte jag mig en sånhär cava. Sen kanske vi kompletterar med en champagne, men denna är åtminstone fastslagen redan nu.
Codorníu Gran Plus Ultra Brut Nature Reserva för 15 euro fås från Alkos beställningssortiment. Den smakar torrt och friskt syrligt av äppel, aningen brioche och grädde. I eftersmaken kan man hitta en subtil nötighet.
Vad ska ni skåla in det nya året med?
6 kommentarer:
Brioche? Vad avses då för smak? Mandel? Låter som ett bra tips hur som!
Brioche är lite som croissant. Dvs där är lite söta brödiga nyanser, en trevlig grej tycker jag!
Denhär tänkte jag skåla med imorgon när min en månads ledighet börjar (fick den som julklapp av firman):
http://www.alko.fi/tuotteet/fi/008662
Any good?
Nån cava, gästerna hämtar.
Annars är Mumm min favoritchampagne, av historiska orsaker. Både den torra och söta versionen. Halvsöt champagne fungerar annars grymt bra med efterrätter!
Tror det blir en joseph perrier (nytt för mig) inhandlad på flyget. Eller drappier. Eller båda. Gott nytt år!
Catten, jag tycker Feuillatte gör bra och pålitlig champagne. Sålde mycket av den under min tid som servitris på restaurang, för 100 år sen.
Basse, jag har inte druckit Mumm på ett bra tag, men nu fick jag ju lite inspis. Jag brukar hålla mig till antingen Bolli eller Taittinger. Man borde kanske ta och ordna en liten champagne-tasting nångång? Hmm..
Helena, Vad tyckte du om Perrier då?
Skicka en kommentar