29 mars 2012

På tal om fiske

Jag tackar för komplimangerna gällande outfitbilden, och låter det ämnet föra mig vidare till ett annat. På backen nedanför sonens förskola finns en utmärkt liten deli därifrån jag iförrgår köpte hem lite ost, sylt och så denna vackra bit sik*, som sedermera hamnade i ugnen med lite purjo, peppar, salt och grädde.Vi äter gärna fisk, och jag läste med uppgivenhet om WWF:s nya rekommendationer gällande vilka fiskar man med gott samvete kan äta. Det blir bara svårare det här, och dessutom är det tydligen inte helt svart-vitt heller - här kan ni läsa Hbl:s artikel, där yrkesfiskarna protesterar mot den nya guiden.

Hur är det annars därute, äter folk mycket fisk? Hur ofta äter ni, och i hurdan form? Om nån dessutom sitter på ett mindblowing recept så är det fritt fram att dela med sig!

*odlad, sade fiskgubben då jag frågade

4 kommentarer:

veronica sa...

Vi äter rätt så mycket fisk. Köpt och "självfångad" (gubben har inte tid men brukar få från folk ute i skärgården). Mest blir det tillrätt i ugn, men sedan även pastarätter. i veckan fick vi utrullad vår rök, så blev rökt öring.

Camilla sa...

Vi äter massor med fisk! Lax,öring,sik,gös...
Ungarna äter gladeligen för "man blir klok av fisk " ; ))

Sebastian sa...

Laxsoppa, stekt gös, lax/forell i ugnen... sen föredrar jag själv gravad eller kallrökt lax på rostat efterugnsbröd. Och fisktartar, antingen skandinaviskt eller asiatiskt.

På sommaren grillad lax (bara salt på och så grillar man enbart på skinnsidan). Och grillad abborre med smör och citron. Etc.

Linda sa...

Veronica, oj nam, rökt fisk är sjukt gott! Pasta och fisk har jag aldrig riktigt gillat, kanske jag bara provat dåliga recept?

Camilla, som tur är gillar våra barn också fisk - det gjorde inte jag som liten. Men jag kanske fick överdos, mina föräldrar äter mest fisk faktiskt. Och det där är också min pappas mantra - kloka människor äter fisk. :)

Basse, har stundvis lite svårt för lax, tex när jag var gravid skulle jag inte ha fått ner en bit. Vit fisk däremot, som just abborre med citron och smör, ah vilken njutning!