10 sep. 2012

Dagens tänkvärda

Jag hittade en bra point på Alexandras blogg. Det har igen kommit upp, åtminstone i mitt synfält mer än vanligt, i media om hur förvriden och ångestingivande bild av världen de sociala medierna ger åt så många. Att allt är så himla lyckat och roligt och kärleksfullt och balanserat och GOTT och dyrt och blablabla - hos alla andra. Hos alla de som bloggar, eller instagrammar, eller facebookar vill säga.

Och visst, jag hör själv till dem som hellre lägger upp fina bilder än fula, berättar roliga historier hellre än sorgliga, och delar med mig ett bra recept med tillhörande bild hellre än att visa upp en vidbränd stekpanna eller en ihopskuren, misslyckad majonnäs.

Men igen måste jag konstatera (som så många gånger förut då jag tex haft någon schism med mitt ex) att man inte kan ändra på omvärlden, utan bara på sig själv och på sitt sätt att se på den. Gillar du inte någon i din närhet, så måste du antingen bara acceptera det, eller bryta. Samma gäller sociala medier - om man inte kan hantera dem, och bara mår illa av att se hur bra andra har det - ja, då får man väl hitta nåt annat tidsfördriv. Eller så får man försöka se sitt eget livs ljuspunkter och glädjeämnen, och fokusera på dem istället för att gräva ner sig i sin misär, som tydligen uppstår då man jämför sig för mycket med andra.  För genom att sura och morra åt internätet åstadkommer man nog inget alls.

6 kommentarer:

Pia sa...

Håller med! Man ska inte läsa sånt som ger en dålig fiilis, om det sen är andras glädje eller bitterhet. Lika som man väljer tv-program så kan man välja var man läser. Känns som om folk på internet glömt att man själv måste sätta upp den spärren. Det som fungerar sämst för mej är bitterhet. Känslor är bra, men sur bitterhet ger mej sånt agg att jag begravar feeden fort, gäller både bloggar och fb.

Helena S sa...

Facebook gör det svårare och svårare för folk att välja bort sådant man inte vill se så det är nog bara att säga adjö åt eländet om man inte orkar mer.

Bloggar å andra sidan är ju något folk aktivt måste söka sig till och då kan man nog bara dra nåt gammalt över sig om man har mage att sitta och ta illa upp av det som skrivs eller visas. Undrar hur många som egentligen sitter och jämför sina liv med de sidor som visas upp i sociala medier till den grad att de mår dåligt ? Skulle inte tro att de är så många.

Anonym sa...

Håller med!! Samtidigt kan man ju bli så super bakinspirerad då man ser någon smarrig paj på bild, det är ju enbart positivt./My

Bohemian Maggie sa...

Bra skrivet! Jag å min sida tycker inte att det är så hemskt att också vädra de dåliga och negativa ibland, bara de inte tar överhanden. Jag kan inte skriva gott och lyckligt om jag inte är det. Men allt handlar ju om gränser. Som du säger, även egna gränser och var man rör sig på nätet.

Anonym sa...

Helt rätt!

Mrs Aquarius sa...

Bra sagt!