28 aug. 2013

Stilla natt

Vilken natt alltså, på ett BRA sätt! Vi fick sova hela natten ensamma i vår säng, mannen och jag, och behövde inte springa till nån annans rum en enda gång. Det har inte hänt på mannaminne. 8-åringen sover ju bra nuförtiden, men lillasyster vaknar fortfarande (så som hon gjort sen hon kom till oss) med några timmars mellanrum, och är ledsen och måste tröstas. Utan tutt är det svårare att få tyst på henne, och ett knep (också kallat björntjänst) är att låta henne komma till oss och sova.Och då sover hon, men inte vi.
Hemmadag igen, flunssa 2.0

Nytt på sovningsfronten är förresten att vi lämnat bort nattblöjan. Detta var natt nummer tre, med handdukar och tränings-småppare (med ett tunt lager plast innanför frottén) och det har gått relativt bra hittills. Vet inte när det är brukligt att sluta med nattblöja, men jag vill minnas att storebror slutade tvärt med allt vad heter blöja när han tre, så vi tänkte att det kan vara dags nu.

Undrar bara hur vi ska få detta fantastiska fenomen att fortsätta, och inte bli ett one night wonder. Tarror, vad tror ni om det? Fem klistermärken och sen valfri leksak som belöning? Undrar just om det funkkar på en tre-åring.

Nå sånt. Ha en bra dag!

3 kommentarer:

Unknown sa...

Vår 5-åring har fortfarande nattblöja medan vår 3-åring blev av med nattblöjan snart efter att hon blivit dagtorr vid 2,5 års ålder. Jag har fått veta att det är ett hormon som måste avsöndras för att barnet inte ska kisi på natten. Man kan alltså inte lära barnet att bli torrt på natten. Så jag skulle tro att hon nog hålls torr när hon själv är redo, dvs. ifall hon har flera torra nätter efter varann :) Hoppas iaf så för er! h. Tessa

Karin sa...

Vi har en liten nattvandrare. Nån natt har hon kunnat sova till ca halv 5 i egen säng men inte längre än det. Jag funderar också mycket på hur man skall få dem att hållas i egen säng hela natten?! Berätta gärna hur det går för er :)
Sov gott ;)!!

Linda sa...

Oj oj, voj voj... Det gick inget vidare. Nu var vi svaga och gav in, lika som det gick med tutten första gången. Efter att varje natt ha fått byta lakan och härja med handdukar och torra pyamasar så beslöt vi att hon får ha kvar nattblöjan en tid. Vi behöver ala vår nattsömn, det finns inget som är värt mer!