13 apr. 2014

Påxhäskor

Skickade iväg dessa två på en flygtur ut i grannskapet (måste stå hårt på bromsarna till en acceptabel tid, som bestämdes vara halv elva- inte åtta). De återkom glada och nöjda med varsitt byte, varav intet finns kvar i skrivande stund. Synd bara att vi, för en gångs skull förberedda och provianterade, bor i höghus med portkod, eftersom vi därför blev utan påskhäx-besök själva. Nå, kanske vi måste förbarma oss över dendär chokopåsen själva, inte kan man ju låta den ligga i skåpet och bli dammig heller...


Det är för övrigt väldigt konfunderande detta med när man ska vara påskhäxa. Här i stan är det på palmsöndagen, enligt finsk tradition. I skärgården, därifrån jag kommer, var det påskafton (dvs nästa lördag eller?), och i Sverige är det visst skärtorsdagen. Inte undra på att man blir råddig! Jag har förresten inte nåt minne att man skulle ha gett nånting åt dem man gick till, utan vi önskade bara en glad påsk och stod sedan och såg förväntansfulla ut tills det förstods att vi skulle ha godis. Sen har jag hört om nånslags påskbrev också, i Österbotten - vad är det, och vad står det i dem riktigt?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Otroligt söta små häxor! Och roligt att också din son vågar klä ut sig, min 7-åring vägrar nuförtiden och säger att det bara är för flickor.

Linda sa...

Nånejdå, alla kan vara häxor ju!