7 sep. 2014

Loppis - THE shit eller bara shit?

Jag har hittills varit en stor förespråkare av loppis, när det gäller barnkläder åtminstone. Grejerna slits ju knappt när barnen växer så fort, man sparar pengar, och så är ju den ekologiska aspekten ett stort plus - det känns bra att återanvända (slänger nån endaste människa BORT kläder mera?), och så är alla eventuella giftrester från produktionen garanterat urtvättade för länge sen.


Igår sålde jag på Drumsödagens loppis, babyn var dock enbart rekvisita

Men några saker kan irritera mig alldels vansinnigt: höga priser för urtvättade trasor - hur täcks man be en femma för en sjaskig HM-body? Tyvärr ser man en hel del sånt också. Men det som är ännu värre är trasiga kläder. Häromdagen hittade jag en jacka i sånt där "vindtyg", som var en fin färg och såg fräsch ut - och priset var bara tre euro. Kan ni tänka er hur arg jag blev när jag kom hem, och synade jackan närmare, och upptäckte att hela innerfodrets sömmar var håliga, på flera ställen dessutom? Jag tycker absolut att man ska kunna anta att plagget är både tvättat och helt om det sätts till försäljning! Undrar just vad de sagt om jag fört plagget tillbaka och klagat.

4 kommentarer:

fua sa...

Sånt blir man ju så ledsen på! Ganska ofta ser man Po.p kläder på loppis för helt sjuka summor. Tex en vårjacka som är 4-5 år gammal, har tuggmärken på kragen och kostar 40€. jo-gomoron. och IKEA möbler eller HM kläder som är dyrare på loppis än i butiken. härligt va? Men annars håller jag med om att loppis är prima, fast oftast får jag av kompisar och ger bort gratis. är lite för lat för att orka köpa och sälja...

Hannah sa...

Ja, jestas! man upphör aldrig att förvånas över vilka rpiser folk sätter på sina grejer. Jag tycker nog att man kan sälja teks använda H&M-kläder men då ska de ju vara hela, fräscha och typ gratis. Ibland ser man just någo så urtvättade plagg att man knappt ser trycket på tröjan och så ska de ha flera euro för dem. Vem skulle köpa sånt då man kan få nytt för typ samma pengar på rea?

Linda sa...

Fua, jo det är faktiskt en nackdel med att återanvända - ett himla jobb med att åka, söka, och tvätta, prissätta, fota, ladda upp bilder, skicka osv.

Hannah, exakt! Och folk som envist vägrar gå ner i pris om man ens lite försöker pruta stör mig också - varför inte mötas på vägen liksom. Men nej, hellre roudar de hem sina grejer igen.

Sanna sa...

Ja usch vad sånt är störande! Hål i loppiskläder alltså. Jag köpte förra året en regnhalare åt vår flicka och betalade dessutom hela 10 euro för den, men jag kunde inte motstå den, härligt mönster hade den. Nå, sen då jag kom hem så märkte jag att galontyget var sprucket på insidan, vid rumpan och benen. JAg använde nog halaren några gånger men tror inte att den skulle ha hållit tätt helt och hållet :(