![]() |
Lite surt, tyckte flickan, men mamman gillade! |
Till bottnet:
3 3/4 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 tsk soda
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
2 1/4 dl surmjölk (jag blandade lite grekisk yugge med helmjölk)
1/2 dl olja
Ovanpå:
c 3 dl vinbär (det var lingon i ursprungsreceptet)
1 ägg
1 burk kvarg (jag använde vaniljkvarg, och lämnade bort sockret)
1/2 dl socker
Blanda mjöl, socker, soda, vaniljsocker och kanel. Rör ner surmjölk och olja.
Häll över i en smörjd form (c 26cm).
Strö bären över degen.
Blanda kvarg, ägg och socker, och bred jämnt över kakan.
Grädda på lägsta falsen i 200 C c 30 minuter, och låt svalna före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar