15 sep. 2014

Tio år - en summering av firandet

När man fyller jämnt kan man få en speciellare gåva - och det fick han. Efter morgonmålet med familjen åkte vi till Tallinn på tumanhand, nybakade tioåringen och jag.

Köpekaka till frukost - enligt födisbarnets eget önskemål

Hej från Tallinn!
Det bästa på resan var sjöfartsmuséet Lennusadam, det gav vi båda fulla poäng för, och kan varmt rekommendera: ubåten Lembit var särskilt intressant, men också flygsimulatorn, de radiostyrda båtarna och pappersflygplanen var skoj. Och själva hangaren var väldigt fin och skickligt omplanerad till utställningen. Och kafeet var inte fy skam det heller.

Nytt ord: periskop

Radiostyrning
Det nästbästa var cykeltaxin från hamnen till gamla stan (entreprenörsfröet jag har till son planerar nu starta upp nåt liknande här), ni vet sånadär eldrivna rikshan - och det tredje bästa var badkaret på hotellrummet.

Detta var jag väl värd
Det nästsämsta var restaurangen Olde Hansa. Jag har själv undvikit den hittills pga dess rykte som värsta turistfällan ever, men hade nu bokat bord där för att jag tänkte att medeltidsgrejen eventuellt kunde roa sonen.  Ack så fel jag hade - "hur kan en restaurang få kalla sig det om de inte ens serverar coca-cola?" Och eftersom det var den unge herrens födelsedag så gav jag upp mina övertalningsförsök och vi gick vi vidare efter enbart fördrinkarna.

Det sämsta var båtresorna - för mycket alkoholgalna purfinnar. Fy så jag kan tycka illa om att resa med landsmän som beter sig sådär jäkla junttigt. Och SOM folk köper på sig sprit från Estland också, helt vansinniga mängder. Som om det rådde nånslags brist på öl och vodka i Finland? Kanske man sparar en slant enligt stordriftsteorin, men då röstar jag nog hellre för att man ser över sin konsumtion lite.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till er båda! Tio år som mamma är ingen dålig bedrift det heller.

Karolina sa...

Nästa gång ni reser till Tallinn kan jag varmt rekommendera restaurangen Chedi i gamla stan. Så god asiatisk mat för måttlig pris och maten passar också barnen.

Linda sa...

Anonym, tack - time flies when you´re having fun. :)
Karolina, tack för tipset, och eftersom jag varit på Chedi kan jag inte annat än hålla med!