6 dec. 2014

Trevlig självständighet

Vi är inte fullt så exotiska som vi brukat (lokala kinesen har blivit en självständighetsdagstardition av nån anledning) eftersom vädret var ovanligt ruskigt och blött, men en trevlig afton har vi njutit av iallafall.

Pizza och balen på tv var det som gällde. Vi hade för övrigt kommit överens om att inte kommentera negativt på gästerna - sånt snappas upp hos barn snabbare än man tror, och jag önskar att mina barn kunde lära sig att se längre än till bara utseendet hos en människa. Vackra klänningar och fina frisyrer är ju svårt att undgå att berömma med en prinsessfixerad fyraåring, men vi bet ihop då det kom till sånt som inte var fullt så estetiskt. Att påpeka att en klänning inte alls sitter på nån, eller skratta åt att nån snubblade är ju bara inte sjysst, och ett barn vet inte skillnad på att "nå det är ju bara här hemma, inte får de ju nånsin veta det", och "det hör till när man kollar på balen" och på att ta en sån jargong med sig till dagis eller skolan och applicera det på barnen omkring sig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Där fick jag mig en tankeställare! Nästa år ska vi oxå sila snacket här hemma! /Johanna

Linda sa...

Ja man raljerar ju ofta om dedär klänningar och frisyrerna och statusmagarna och whatnot bara av vana - men egentligen är det ganska onödigt.