2 feb. 2015

Tjena chia

För det mesta är det som är hälsosamt inte så himla gott, om vi nu ska vara ärliga. Och jag brukar sällan vara först ut med trender (vi äter fortfarande nöjt avocadopastan till middag nu och då, även om de flesta andra har moved on för länge sedan!). Grönkålschipsen som alla skulle göra förra året är jag fortfarande lite skeptisk till- både smaken och tillagningen, som verkar lite krånglig (hellre tar jag och mixar ner min grönkål i en smoothie då). Men vet ni, chia-pudding! Där har ni nånting som är gott, och lätt att fixa -och fullproppat med omega-3, kalcium, järn och andra nyttigheter.


Här ser ni en variant som jag åt till frukost idag (en klassiker, "bloggare visar sin frukost"). Jag blandar två matskedar chiafrön med två dl vätska och toppar med nåt gott. Här har jag använt nötmjölk som bas, men det går också bra med vanlig mjölk, kokosmjölk eller vad man nu vill. Så har jag blandat i hallon och blåbär, och en sked honung, och låtit stå kallt över natten. Koncistensen blir geléaktig, och själva fröna smakar inte så mycket men ger en skoj struktur. Dessutom strödde jag över lite nötter och frön samt en näve torkade tranbär innan jag glufsade i mig härligheten.

1 kommentar:

Tovetrollet sa...

Oj så galet gott det ser ut! Måste nog ta mig ut i snöslasket och söka upp en butik som säljer sånadär frön.