4 okt. 2011

Mat

Förutom att jag tittat på Mumin och broderat har jag ju också ätit, kom jag på. Således kan jag publicera en bild av vad min man tillrett av älgsteken vi köpte i Fiskars i helgen.Älggryta med kantareller, rotfrukter och tranbär, serverat med potatis-och spenatmos. Öl till. Kan det bli höstigare? Igår hade vi bjudit en kompis på middag, och förutom detta var det meningen att det skulle bjudas på en liten dessert också. Jag älskar tranbär med kolasås, och tänkte göra en variant av en burk kondenserad mjölk. Nånting gick fel, för det var det äckligaste jag sett på länge. Istället för att bli tjock, karamellig och krämig var den rinnig och lite salt. Yäk. Ingen bild tog jag heller.

3 kommentarer:

Basse sa...

Alltså du skulle göra dulche de leche? Det är underbart, men måste koka så jäkla länge, sen får man inte bort allt av den pålimmade etiketten innan så kastrullen har efteråt lim och små pappersbitar fast i sig som är sjukt svåra att få bort.

Sist hade jag en färdigkokt variant, väldigt behändigt.

Och rostade bröd med smör, skivad banan, dulche de leche och rostade, krossade mandlar på är så gott att jag pamar!

Linda sa...

Är det så det heter? Jo, men det var nog det jag hade tänkt mig, och kokade burken i tre timmar. Den måste ha varit dålig helt enkelt, kollade inte datumet. Och det där låter ju sinnesjukt gott - nånting till en lyxbrunch kanske? *skriver upp*

hemMAMAmi sa...

Ser så läckert ut! Jag har aldrig vågat mig på kondenserad mjölk men måste nog ta mig själv i kragen och testa någon gång. Kom just ihåg att jag hittade ju faktiskt ett recept på en kaka häromdagen dit man satt av dulche de leche, måste gräva fram den och testa :)