Maria och Edith kom på besök idag, och jag bakade min vana trogen lite muffins.
Päron- och chokladmuffins
100g smör, osaltat
2 ägg
1 1/2dl socker
2dl mjölk
4dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1/2tsk salt
3 päron
en skvätt konjak
100g mörk choklad, hackad
Skala och skär päronen i bitar. Lägg dem i en skål och blanda med konjaken. Låt stå någon timme. Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke och alla de blöta i en annan. Vänd försiktigt samman till en jämn smet. Tillsätt de marinerade päronbitarna och den hackade chokladen.
Ställ pappersformar i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna och fyll dem till 2/3 med smet. Det räcker till cirka 10-12 stora muffins. Grädda i cirka 20 minuter i 180 grader eller tills de fått fin färg.
4 kommentarer:
mmmm, det vattnas i munnen på mig fast vi har varma schokomuffinsar här. Receptet låter jättegott!
Muffinsarna var SMASKENS! Ska kopsa receptet.
Du är THE MUFFIN MASTER!
Melli, chokomuffinsar är snäppet bättre tror jag!
Maria, de var bara pricken över i, det var sällskapet som var bäst!
Anonym, är det en bra eller en dålig grej?
Skicka en kommentar