14 juni 2014

Neiss ist nice

Orka hålla reda på veckodagar, vi kör på nu bara och fortsätter serien roséviner med ett tyskt exemplar: Neiss Pinot Noir 2013. Och det är ju stört omöjligt att inte dra en korkad ordvits i rubriken, det förstår ni ju säkert.


Jag är tydligen i ett "melkein sukua"-förhållande till detta vin - det är min mammas goda väninnas bekanta som gör det, men då jag smakade på det var jag inte medveten om det, och min bedömning är helt opåverkad av det faktumet. Jag ger tummen upp -och tackar för omväxlingen, detta är aningen mer raffinerat och subtilt än vinerna jag presenterat hittills. Smakerna är balanserade men sköra, man förnimmer svagt smultron, hallon och så lite lime och torra mineraler i finishen. Om de andra var Zara -partyklänningar är denna en skir, vintage spetsdröm liksom, hänger ni med? Jag skulle därför njuta av detta vin helt som sådant, som en välkyld aperitif - utan mat, eller högst med lite chips/salta nötter/melon-prosciutto som tiltugg.

2 kommentarer:

Helena S sa...

Vi har redan druckit två flaskor. Lagom torrt, friskt och fruktigt. Nam!

Anonym sa...

Tack för tipset! Ett glas avnjöts igår och det smakade väldigt bra, även om det var i sällskapet av brasan i spisen! :-)