18 feb. 2012

Gallup!

Vi diskuterade ålder idag, jag (32) och maken (33). Han hävdar att vi ännu kan räkna oss till "unga vuxna", medan jag tycker att medelåldern är mer aktuell för vår del. För mig är unga vuxna mellan 20 och 30, och medelålders är man mellan 35 och 45. Visserligen är vi lite gränsfall då?

Vad tycker ni?

13 kommentarer:

Mama´s got the magic sa...

Nej va, jag trodde man är medelålders mellan 40 och 50? Ni är helt enkelt vuxna med ett litet minus. Unga vuxna +.

Miisa sa...

Medelåldern är 45-60. Unga vuxna skulle jag inte kalla er, det är man nog mellan 20 och 30. Vuxna är ni väl utan varken + eller - .

Sofia sa...

Bra gallup! Så här tänker jag: unga vuxna 20-25. 25 och uppåt vuxna.
Medelåldern börjar vid 35. Det är för jävligt. Jag fyllde nämligen just 35.

Sonja sa...

Jag kan inte vara medelålders ännu (34), jag ska ju leva till hundra. Vuxen kan jag gå med på. Medelålders låter bra där vid 45-55, okej 40-50 då. Ungvuxen 20-30 skulle jag också vilja säga.

veronica sa...

Nej vet du vad. Det var oförskämt;) Jag har då varit i medelåldern i 3,5 år!!! Lite galet.

Fick första barnet då jag blev medelålders hahha. Snart är jag väl senior, eller vad kommer efter detta;)

Nej medelålders är nog runt 40, fast jag skulle inte dra en ålder som gräns, utan ett beteende...

Hanna sa...

Du hör till unga vuxna medan dina make är medelålders :)

Dot sa...

"Medelålders" kan man ju inte vara!! Då borde man ju veta hur gammal man kommer att bli, och sedan ta hälften av det.. typ ;)

Det är så mycket lättare om man delar upp i lite mindre detaljerade grupper som barn (0-13), ungdom (13-20) unga vuxna (20-30), vuxen (30-65), pensionär -> död.

... men det där ändras säkert sedan då jag blir 30, då fortsätter jag säkert att vara "ung vuxen" ;)

Missus sa...

Medelålders är ni absolut inte enligt mig! Vuxna som närmar er yngre medelålder i så fall om man måste placeras i nån form av fack. Medelåldern börjar väl kring 45 nuförtiden. Jag har i alla fall tänkt leva längre än till 70. Unga vuxna känns mer som 25-30. Eller helt enkelt när man studerat klart och har klarat av studieskulder och skaffat eget, börjat stadga sig helt enkelt.

Malin sa...

Men vad är det för fel på medelålders? Det är väl trevligt? För mig är medelålders typ 40 och det är en ålder jag ser fram emot. Jag fyller 35 i år och avrundar redan uppåt. Tänk vilka nya friheter som väntar när barnen är lite större - mäktigt!

Oca sa...

Unga vuxna vid 20-30, "bara" vuxna från 30-40 och medelålders från 40-45+. Och när är man sen gammal? Och vad är gammal? Ålder är ju bara en siffra trots allt.

mammaspring sa...

Medelålders är man då man närmar sig 50 tycker jag, men har hört att man i nyhets sammanhang räknas som medelålders då man passerat 30 :(

Jag räknar mig själv som ung och vuxen

Michaela sa...

Unga vuxna - 20-30. Medelålder - 45-50, så "vi" på 32-35 är bara "vanliga" vuxna. Ingen titel där tycker jag. =)

Linda sa...

Okej, då verkar vi vara ganska överens - vi är bara vuxna utan extra krusiduller. Bra så, så behöver ingen angsta. Tack för era svar!