11 mars 2013

Ett vardagsrum

Snigeln goes inredningsblogg!

Jag har i en halv evighet längtat efter att kunna ha två soffor mitt emot varann. Tidigare hade vi bara en, och det kändes så lustigt att sitta där uppradade brevid varann, med sina gäster. Oftast satt jag på golvet, för man vill ju kunna titta den man talar med i ögonen utan att få nackspärr liksom. Men nu, äntligen!
Vår gamla grå-beige soffa är aningen stor och klumpig och kommer troligtvis att bytas ut i nåt skede. Den andra soffan och fåtöljen är ett arv av min farbror och är av inhemsk 50-talsdesign. De var tidigare blå, men kläddes snabbt och snyggt om till ett grovt naturvitt tyg av en supersymppis kille från Borgå, som jag varmt kan rekommendera! Den svarta pallen är en ypperlig gömma för dvd-filmer och annat krafs man inte vill ha framme, och är köpt från en vintagemöbelbutik som fanns på Drumsö tidigare, men sedan försvann.

 

Vad annat då? Den mörkröda afghanmattan är gjord i ull, och är gammal och sliten men fortfarande varm och skön, och bordet köpte vi då vi flyttade ihop i tiderna. Det lär ska ha varit en barnsäng i sitt tidigare liv nånstans i Indonesien. På bordet ligger en silverbricka jag fyndade på Åland i somras, och ett doftljus från Voluspa, i doften French Bourbon Vanilla. Kuddar, fårfäll och filtar från Ikea. Spegeln ska ni inte låtsas om, den väntar där i knuten på att den nya ägaren ska plocka upp den!

Nu borde vi bestämma oss ifall vi ska köra med eller utan gardiner i fönstren, och försöka få upp våra tavlor på väggarna. Ni får se mer glimtar nån annan dag, men som ni ser är vårt hem en salig blandning av gammalt och nytt, skandinaviskt och lite österländskt.

4 kommentarer:

Maria L sa...

Vad snygga dom omklädda möblerna är! Jag kan mycket väl se mig provsitta dem nåt tag! :)

Malin sa...

Fint!

Anni sa...

Jätte snygga de omklädda sofforna är. Gillar det simpla och stilrena.

M sa...

Det ser supermysigt ut, och snyggt blandat med modernt och ärvt. Hoppas man får se mer bilder snart!