18 mars 2013

Påsknervositet

Nu börjar jag redan känna lite små-angst inför påsken. Den har den effekten på mig, och den främsta orsaken är att den alltid lyckas överrumpla mig. Jag vet EXAKT när det är jul, och jag vet också precis vad vi äter på julafton och juldagen, när man gör vad, ja hela protokollet sitter liksom i ryggmärgen. Jag vet också när det är min födelsedag, för det är varje år precis samma datum. Men påsken, den är liksom lite nu och då och varar i nästan en vecka och är så SUPERFLUMMIG! Hedning som jag är så är jag inte ens säker på vad exakt man firar.


Fina i all sin enkelhet! Nappade från nätet, "simple easter eggs" var google-ordet
  

Och varje år tänker jag att nästa år, då ska jag skärpa mig. Då ska jag ha det här utklurat. Då ska jag veta när man ska så gräset och ta in kvistarna (ska det vara björk eller vide?), när man ska klä ut barnen, när man ska leta ägg i trädgården och när man ska ha en högtidlig lamm-middag. Vem vill hjälpa mig lite på traven? Vi hinner ännu, tror jag!

2 kommentarer:

Helena S sa...

Det gör det inte enklare när de finska barnen knackar på dörren en vecka för tidigt (enligt mig såklart). Man firar att jesus, led, dog och återuppstod, allt för din skull!

Brukar inte fira så mycket. Äta lite lamm och pynta för Elsas skull. Shitt, gräset!! Fortfarande osått!

Linda sa...

Jag outsourcade gräset till C medan jag åkte på mässa. Väntar med spänning nu!