13 mars 2013

Ska vi tillsammans göra vårens största blogginsats?

Det pågår som bäst en insamling till att bygga ett nytt barnsjukhus - nånting som akut har behövats redan en längre tid. Jag läste just om trillingpappan som skidade i nio timmar för att dra sitt strå till stacken, hurja fint gjort! Själv drar jag mig för att ta mig ut i spåret ren för några kilometer, men som tur är det så lätt att vara med och skänka en slant till insamlingen på andra sätt- rakt från soffan- att det inte finns nån ursäkt till att sitta och panta på sin plånbok!

Jag utmanar dig nu att delta i insamlingen, och och att sprida vidare informationen om den tex på facebook eller på din blogg - all draghjälp behövs, och varje euro räknas! Om alla ger EN euro under de följande FEM åren, så kan bygget förverkligas - och för barnen som behöver specialvård skulle det verkligen vara en lottovinst.


Låt oss visa att bloggare kan skriva om annat än cupcakes, dagens outfits och skitblöjor, låt oss visa att bloggare faktiskt har makt att få nånting stort till stånd!

Vem är med mig? 

I WANNA HEAR YOU SAY HEPP!

14 kommentarer:

Lotta sa...

Hepp! Klickade in tio euro. :)

Peppe sa...

Jag är med och betalar och ska blogga om det, men vi måste också prata om problematiken med att finansiera ett statligt barnsjukhus på det här sättet. Jag kan inte riktigt sätta fingret på exakt vad, men det finns något här som känns lite lurt.

Michaela sa...

Jag tog och betala till båda grejerna på söndag. För jag tänker bara på om någon nära sku få sjukt barn eller om mina egna sku bli sjuka. Då vill jag ha ett bra sjukhus där jag kan vara med barnet och som inte är mögelskadat. Och ja, problematiskt är det ju att det delvis (?)ska finansieras på detta sätt, men jag är bara glad att det går framåt och snabbare såhär. Tänk om jag just behöver det?

Linda sa...

Peppe, du har rätt, som vanligt, att det inte är oproblematiskt. Men sluträkningen lär ska gå på 160 miljoner, och 30 miljoner är denhär icke-statliga insamlingens mål, dvs bara en dryg femtedel. Om det kan speeda upp processen så tycker jag det är värt det. De med sjuka barn skiter nog i varifrån pengarna till bygget kommer, bara det finns nånstans där man kan få bra vård. Och på det här sättet har ju folket en möjlighet att visa vad de vill prioritera, att slippa gå den politiska vägen, och istället agera direkt och personligt. Jag tycker det känns bra med en sånhär gemensam kraftansträngning. Men med det säger jag inte att det är så saker ska skötas i fortsättningen, utan nog ska ju barn- och ungdomsvård, liksom äldrevården kunna fixas av dem som åtagit sig det ansvaret i kommunenerna, och i riksdag och regering. Men talko-anda och lite jävlar anamma-inställning hos oss tavisar skadar inte heller!

Anna sa...

Hepp!

Anonym sa...

Hepphepphepp! Klart man är med!! säger Jonski, som tyvärr haft sitt gryn inlagt ett par gånger på den gamla kliniken

Helena S sa...

Bra initiativ, Hepp!

Denice sa...

Hepp såklart!

Malin sa...

Nu kan jag också heppa!

skrutte sa...

Bloggar inte mer med deltari insamlingen - hepp!

Hanna sa...

10euro betalt. Skall blogga om detta också i något skede :) Bra initiativ.

M sa...

20 euro betalt. Hörde om kampanjen på tv och hade tänkt stöda den, men hade glömt bort det. Tack för påminnelsen! :)

camomilla sa...

Hepp!

Oca sa...

Hepp!
Vi har besökt barnkliniken ett antal gånger med vår mellersta och personalen är helt fantastiskt, de skulle verkligen behöva utrymme så de kan sköta om de små liven på bästa möjliga sätt!