23 maj 2013

Elände

En semestervecka i Grekland hägrar redan, på tisdag åker vi - och vad gör jag, om inte vaknar med halsont, huvudvärk och sånt där molande i bihålorna, ni vet. Snacka om tajmin - varför är det alltid så att man går och fixar sig sjuk lämpligt tills man är ledig? Fast iofs har jag inte gett upp hoppet om att hinna kurera mig tills dagen d - har laddat upp med c-vitamin,varma drycker, citron, honung och rudbeckia*. Ska ännu köpa hem lite ingefära och lägga till det i min häxbrygd så ska det väl börja hända saker!


Jag är uppvuxen med föreställningen om att echinaforce hjälper mot förkylningar, om det är sant eller inte vete katten. Har ni med er nånting från er barndom som är ett "måste" i sjukdomstider? För jag kan berätta att till exempel det där med röd jaffa som alla dillar om vid magsjuka, det hade jag aldrig hört om förrän i vuxen ålder. Och förlåt nu, men det låter lite märkligt om jag ska vara ärlig. Men som sagt, jag ska inte kasta den första stenen, jag med mina solhattar, utan säger bara "whatever works"!

2 kommentarer:

wonderland sa...

Samma hände mig då jag reste till Portugal för cirka två veckor sedan (aj elelr, oftats händer det ALLTID då jag skall på resa..suck). Han bli liiite bättre innan flyget. Jag satsa på Finrexin, vatten, varma kläder och vila.

Krya på dig!

Anonym sa...

Gul jaffa ska det vara vid magsjuka, inte röd! Och jag tvingades äta fil när jag hade magsjuka som liten - vilket resulterade i att jag avskyr fil som vuxen.