6 maj 2013

UV-dräkt

När jag var liten skulle babysar "solbadas", dvs ligga med rumpan bar på en filt i solen dagen lång. Nå, tiderna har ju ändrats och jag blev just osäker på om ens solblock hjälper- borde man investera i en uv-dräkt till lilla damen? Eller är det bara riktigt små som har såna? Helt ny värld för mig, som ni hör. Södern hägrar nämligen om några veckor, och försöker försöker förekomma stressen i god tid med att klura ut resegarderoben nu redan.

Så detta undrar jag alltså:
1. Behöver man en UV-dräkt?
2. Varifrån får man prisvärda såna av bra kvalitet?
3. Har nån läsare möjligen en att låna, eller sälja?

11 kommentarer:

Pia sa...

Tiderna ändras, nu ska även hästar kläs in så att bara näsan syns.. Vill minnas att PoP har bra dräkter men de kostar lite mer

Mama´s got the magic sa...

Hur stor är hon?

Snigeln sa...

Pia, tack för tipset, ska kolla PoP! Och mina sympatier till Allu, såg bilden... :)

Linn, hon fyller strax 3 år, och drar för det mesta strlk 98.

Anonym sa...

Finns bland annat på www.lekmer.fi till ett överkomligt pris :). Mycket händigt med uv-dräkt för då behöver man inte smörja in lika mycket!

Anonym sa...

Jag frågade om detta med uv-dräkt på rådgivningen här alldeles nyligen och hälsovårdaren menade att helt täckande långärmade blusar och långbyxor samt bredbrättad hatt skyddar alldeles tillräckligt bra. Kläder i bomull menade hälsovårdaren att är bäst. Vet nu sen då vad som är bäst då det på andra håll tutas ut "uv-dräkt, uv-dräkt!".

Malin sa...

Linda, vi har en pop-halare åt er med korta ben och ärmar! Om du ännu behöver. Rödblå 98/104 (se http://malin.granberg.fi/?attachment_id=3661).

Sofia sa...

Menar du uv-baddräkt? Jag köpte en förra våren till ett överkomligt pris på name it. Den var vi fullständigt nöjda med. Innan hade jag kollat på PoP, småfolk etc, men de var alla sjukt dyra.

mammaspring.com sa...

Jag har köpt UV dräkter från Kappahl. De har också fått bra i test (som man gjort i Sverige). Har också köpt från Jesper&Junior. Tycker de är suerbra. Barnen gick med dem från morgon till kväll då vi var i Thailand. Slapp smörja solkräm just på de partierna och de skyddade jätte bra!

Hannah sa...

Jag tänker att rejält med solkräm 30-50SPF räcker. Sen kan man kombinera med nån billig vit blus och solhatt. Barn är av naturen ändå helst i skuggan. Inget fel i dessa UV-dräkter men jag personligen tror nog att man klarar sig utan också om man bara orkar kleta på med krämen.

Östermyran sa...

Vi har haft UV-dräkt på tösen varje sommar, och har varit väldigt nöjda. Dräkten torkar snabbt och lite chokladglass eller jordgubbsfläckar går att få bort utan maskintvätt (eller vi har åtminstone lyckats med det). Vi har alltid satsat på ljusa färger och stor storlek så att det inte blir för svettigt. I år har vi KappAhls dräkt precis som förra året, funkar riktigt bra.

Linda sa...

Älskar min blogg, älskar er! Tack för alla braiga tips!