13 maj 2014

Borgbacken

På morsdagen kom vi på att öppna Borgbackssäsongen. Efter några missöden med läckande vindrutespolningsvätska i bakluckan så kom vi oss dit hela högen, och hade en riktigt trevlig eftermiddag där.


Två minus kommer jag dock på, och de är a) att vi måste dela på oss hela tiden, så att den ena vuxna fick försöka hänga med efter 9-åringen (som var som en kalv på vårbete - hellycklig över att äntligen ha passerat 140 cm-gränsen och därmed få åka i alla de hurjigaste åken själv) och stå och vänta nedanför med babyn i vagnen - och den andra med snart 4-åringen i de lugnare (läs tråkigare, men åtminstone ofta gratis) attraktionerna.

Snurrande kaffekoppar, dem klarar även jag av!

Sedan kommer vi till b) priserna. Vi hade tänkt ge storebror 5 biljetter att förvalta enligt tycke, och köpa ytterligare 5 att dela på oss vuxna emellan. Det var nämligen inte tänkt att bli en heldag, utan bara en utflykt med lite lunch och några rides däremellan. Men eftersom biljetterna är så hutlöst dyra så tog vi sen ändå ett armband (hupiranneke för 37 €) till sonen, och några lösbiljetter till oss, och stannade hela eftermiddagen. Men alltså 8 € för en biljett känns nog extremt mycket, speciellt som det inte är nån skillnad på vuxen- och barnbiljetter, de är alla samma nuförtiden.Vi lunchade på Kattilas hamburggerrestaurang Midhill, och den koreanskinspirerade hampparen jag tog var riktigt god, likaså ingefärslimonaden jag valde till. Se det som ett hett tips förresten, att ta en öl eller en limu att dricka, eftersom kranvattnet där ändå kostar lika mycket. Känns lite snålt att ta 3,50€ för ett glas vanligt kranvatten, då lägger jag hellre slantarna på nånting speciellare.


En åtta-euros ponnytur
Så summa summarum, det var en kiva avrundning på morsdagen, men inte nåt man gör hemskt många gånger per sommar. Och antagligen ännu mer sällan sen när våra mindre töser har vuxit upp och vi är hela 5 personer som vill ha ett armband!

2 kommentarer:

Helena S sa...

Vi har försökt göra morsdag på borgbacken till en tradition. Score so far 1/4. Ser härligt men kallt ut. Kul ändå att det går att åka gratis och att man slipper betala inträde och äta nakkiperunat!

Linda sa...

Jo visst har det utvecklats till det bättre sen vi var små! Morsdagen är förresten säkert en bra dag att besöka stället, för det var passligt med folk, inga köer nånstans.