24 aug. 2014

Tipsar´n här hej

Jag har blivit lite hooked på en grej: fb-loppisgrupperna! Verkar finnas en i varje stadsdel nästan, och här på Drumsö finns flera som är väldigt aktiva, tex Lauttasaaren äidit vaihtaa/ostaa/myy (och ja, namnet har diskuterats, eftersom den ju naturligtvis även är för pappor, svägerskor, kusiner, barnvakter och whatnot - men tydligen gick inte gruppens namn att byta då den väl var grundad och hade överstigit ett visst medlemsantal, eller nåt) och Lauttasaari kierrättää.

Man lägger alltså upp en bild på det man vill sälja, och så ropar köparen hepp om hen vill ha det och så kommer man överens om var och när varan kan plockas upp. Jag har själv sålt en hel del (och även köpt) och tycker det är grymt behändigt då folk kommer hem till en med jämna pengar och för iväg ens överlopps grejer!

Ja, så finns det ju också massor med märkesspecifika sälj- och köpgrupper, typ Bugaboo-kirppis och Kirpputori POPitus för Polarn och pyret -barnkläder - men där ska man till posten med grejerna, så det känns snäppet jobbigare.

Er tur, har ni nåt tips att dela med er? Det får vara vad som helst!

3 kommentarer:

Mia S sa...

Tack för tipset med FB-grupperna, helt super! :)

Anonym sa...

Jag rekommenderar Bagarens Vetesurdeg, Lyckat surdegsbröd på 4 timmar. Det är en produkt av Kronjäst (kornjast.se) och ger riktigt gott surdegsbröd på mycket kortare tid än vanligt. Finns dit i södra Finland kanske på Det Stora Varuhuset.

Anonym sa...

Dokumentären om de adopterade tvillingarna Mia och Alexandra, finns på Yles Areena. Väldigt sevärd!