31 aug. 2014

Looming och utlottning!

EDIT: Torsdag 4.9: Vi har en vinnare - Sandra, grattis! 

Dethär inlägget är i samarbete med Loomaround.

Det är lätt att parkera barnen framför en skärm av nåt slag när man vill ha dem på ställe i mer än fem minuter, men inte särskilt eftersträvansvärt, om vi säger så. När jag blev tillfrågad om jag ville testa looming med barnen så tyckte jag det lät både skoj och sunt att uppmuntra kidsen till att göra nånting kreativt istället, och tacksam för nånting nytt i repertoaren - vattenfärger, pärlor och modellera har börjat kännas lite tjatigt redan efter höstens obligatoriska första utdragna flunssaperiod.

Kate Middleton och prinsessan Victoria, och så jag

Jag var ändå lite skeptisk till att min nioåring skulle orka koncentrera sig på armbandspysslande tillräckligt länge, men hör och häpna - han blev helt hooked. Han satt och länkade ihop dehär små gummisnoddarna, med platta och krok till hjälp, i flera timmar. Jag fick ett, lillasyster fick ett, maken fick ett och vännerna i skolan är nu näst i tur.

In the making

När jag först tittade på instruktionspappret som följde med asken tyckte jag det såg ganska invecklat ut, men efter att ha tittat på videoklipp så klarnade det, och vi provade lite olika varianter. För lillasyster, som är rätt nyss fyllda fyra, var det lite väl utmanande, så hon var tacksam för att storebror försedde henne med fina armband helt av fri vilja. Söker man inspiration så finns det massor på nätet, och vill man kan man göra annat än bara armband och länkar - jag såg allt från invirkade pärlkonstverk till små nallebjörnar och blommor gjorda av gummiband på instagram under hashtagen #looms - men det är överkurs för oss tillsvidare!

Fiskbensloom coming up

Blev ni nyfikna? Ni kan beställa ett eget set från Maria på Loomaround, åka till Vikingaborg på pop-up tillfälle 7.9 kl 15:30-18, eller så kan ni prova lyckan i utlottningen av det extra kitet jag fixade till er läsare här på bloggen!

Delta genom att gilla Loomaround på Facebook, och skriv ett litet hej här samt ert bästa tidsfördriv för sjukdagar med småttingar i huset - en extra lott för länkning hit i er egen blogg! Jag drar en vinnare på torsdagkväll 4.9, håll utkik.

14 kommentarer:

mammaspring sa...

Jag är med. Och har gillat. Och måste bara vinna det där kittet. Hittills har Manda fixat armand med en sådandär virksticka och gummiband men det där kittet innehåller ju en massa mer grejs.
Hoppas hoppas!
Ja och då det är sjukstuga hos oss är det oftast film som gäller. Eller så målar vi. Eller spelar spel.
Men ungen min älskar pyssel så Loomaround verkar vara den perfekta lösningen.

Malin i granngården sa...

"Alla" har sådana i skolan...och eftersom vi har haft mer sjukdagar än nånsin det här året sku det där passa oss fantastiskt fint. Under sjukdagarna är det högläsning som gäller, varvat med film (då vuxen måste jobba) och sen brukar vi dammsuga pappasappar.se efter bra (gärna roliga OCH pedagogiska) spel. Sen ser vi till att få hämtmat från den lokala kinesen i något skede av sjukan, och om vindarna blåser rätt kan det vankas kokosbollar. Hoppas ni kryat på er!

Johanna sa...

Hej och hå,har gillat sidan på FB. Detta är något helt nytt för mig,har aldrig hört om Looming fast jag har pysslat med allt från virkning till bokvikning. Har 2 barn,och sjukdagar har vi klarat oss undan än i höst,men det kommer väl. Tv:n brukar regera först och främst,men många böcker blir också läst. Mvh. Johanna :)

Danni sa...

Verkar kul detta! Tips för sjukdagar: böcker, ljudböcker, iPaden, hamapärlor, tv, vattenfärger, mera böcker, mixa vitaminsmoothies och så VILA. :)

Jennifer sa...

Salut.
Vi besökte Sardinien i somras och där var det två flickor som sålde dessa armband och våra två filurer blev ju urförtjusta i dem o de fick var sitt armband. Tyvärr är nu det ena borttappat och det råder nästan panik i huset :) så vi är mer än gärna med i utlottningen. Har gillat sidan. Kram Jennifer

Emmi sa...

Samma här, tv:n är kung då barnen är sjuka. Värst är det då de börjar bli friska igen, och är hur pigga som helst men ändå lite för krassliga för att föra tillbaka till dagis. Då brukar vi baka, det får bli mitt tips.

J sa...

Jag är me! Har inga barn själv, men ger gärna paketet till min guddotter om jag vinner.

Anonym sa...

Ja e me o tävlar!
När vi har sjukstuga dricker vi varm kakao, ser på Saltkråkan o ligger i soffan under täcket o myser! / sandra

Mia sa...

Jag är med!!!
Tips för hemma dagar: netflix och böcker.
Vattenfärg och modellera brukar också vara en succe!

Mia sa...

Jag är med!!!
Tips för hemma dagar: netflix och böcker.
Vattenfärg och modellera brukar också vara en succe!

Maria sa...

Jag vill hemskt gärna vinna, detta verkar vara super! Sjukdagar brukar ritblock, pennor, leksaker och DVD:n rädda. Behöver definitivt mera idéer för dessa dagar inomhus och det här verkar vara perfekt.

Anneli sa...

Dottern, 6 år, har börjat tjata om gummibandsarmband. Hade tänkt gå på pop-up evenemanget förra söndagen, men glömde det...
Sjukdagar ser vi en del på film o läser. Att sy på våffeltyg är också populärt. Och så att mysa och vila förstås =)

Camilla N sa...

Jag har sett dehär armbanden, men visste inte att man gör dem själv! Jag tror min 5-åring gärna skulle testa, och perfekt just när man är sjuk, som du skrev.

Pyret sa...

Hepp säger jag! Och bästa tipset är förutom ipad, ritblock och film, högläsning under täcket!!