12 jan. 2011

Frågestund

Är så trött och fantasilös idag att jag tänkte föreslå en liten frågestund. Vad som helst, var inte blyga!


T.ex. "Varför är din dotter så rödhårig fast du och din sambo båda är rätt mörka?"
Eller: "Varför ser din hand så skruttig och konstig ut på bilden?"

8 kommentarer:

catten sa...

jag älskar love stories, så vill veta hur du och din sambo träffades? hurdant bröllop vill ni ha?

Helena S. sa...

Varför kostar det mindre för barn att gå på barnevenemang när de ändå diggar det mest? Och hur ser din drömmiddag ut? Vem och vad.

Peppe sa...

Kommer ni att flytta bort från staden en dag? Jag tänker hus på landet. Vilket är ditt drömjobb? Favoritrestaurang i Helsingfors?

Lilla Mia sa...

Vad jobbar du med när du inte är mammaledig? Var kommer namnet på din blogg ifrån?

Linda sa...

Catten, vi träffades på en blind date på Blanko i Åbo. Under kvällens lopp blev jag störtförälskad i honom - inte i denna dag har jag träffat nån så smart, rolig, empatisk och fin människa som han! Vårt bröllop hoppas jag blir roligt, med mycket vänner, lite mindre släktingar, god mat och dryck och bra musik. Avslappnat, ekologiskt och urbant.

Helena, det måste ha med längden att göra, nån annan vettig förklaring finns ju inte? Min drömmiddag kunde mycket väl utspelas på tex Noma i Köpenhamn, tillsammans med några goda vänner och min sambo.

Peppe, nån dag tror jag nog vi flyttar. Men om den dagen kommer om två år eller om tjugo år är svårt att säga - i boende tänker jag mer Ekenäs/Fiskars/Borgå, medan sambon tänker Tölö/Berghäll/Rödbergen, så vi möts inte riktigt ännu. Jag vet inte riktigt vad mitt drömjobb är. Jag sade häromdagen åt C att jag skulle vara en väldigt bra läkare, men han skrattade bara. Så jag blev lite osäker sen. Journalist, diplomat och jurist skulle jag också vara jättebra på tror jag. Min favoritrestaurang är antagligen Farang, men jag har inte varit där ännu så jag kan inte bekräfta mina gnagande aningar! Nå, sen gillar jag exempelvis Korea House, Umeshu och Kuukuu också.

Lilla Mia, jag jobbar med vinimport och marknadsföring, och namnet på bloggen kommer av ett anagram från mitt riktiga namn.

Pia sa...

1) får du resa inom jobbet, tex till vingårdar?
2) har du en sommelier-utbildning, är du självlärd, annan vinutbildning?
3) är ekologiska viner goda? kan du ge nåt bra exempel

återkommer om jag kommer på fler frågor!

Lotta sa...

Vad gör dina föräldrar?

Linda sa...

Pia, 1)jo en del. Har inte alltid haft möjlighet att åka, men tex till Chile och Scottland har jag varit. Senaste chansen skulle ha varit till Spanien i april, men jag var för gravid då, grr. 2) Jag inte sommelier (det var nära att jag gick kursen en gång, men blev tvungen att lägga fyrken på en bil istället, grr igen), men efter över 10 år i branschen (restaurang, bar, alko och import)så har jag ändå lärt mig en hel del, både genom kurser och genom "hälen", haha!
3) endel är, andra är inte, precis som vilka viner som helst. Om du kollar mina vintips här på bloggen hittar du säkert en del ekologiska som jag gillat, men tex Bonterra gör goda ekoviner, likaså Caliterra.

Lotta, mina föräldrar är nöjda pensionärer som sysslar med trädgård och fiske nu, men pappa var tidigare diplomat och mamma hemmafru.