20 jan. 2011

Top Chef

Det är så roligt att vara uppskattad. Jag serverade familjen lite wokade nudlar med tofu, grönsaker, jordnötter och sesamfrön samt en sås av ketjap manis, sweet chili, sesamolja, galangal, citron och honung till middag. Jag tyckte själv det blev riktigt gott. Sonen däremot visade sitt uppenbara missnöje genom att ta några tuggor, dricka lite vatten och sedan spy upp allt på bordet igen och konstatera att han tyckte det var äckligt.

EDIT: Den alternativa rubriken var Uppskattning vs. Uppkastning

6 kommentarer:

hemMAMAmi sa...

Ja, inte alltid så lätt att tillfredsställa alla...men låter superläckert!

Helt off topic, men sade du inte att ni har två olika objektiv till er Canon Eos 500D? Alltså dendär perus 18-55mm som kommer med kameran, men vilket annat objektiv har ni? Thanks!

Linda sa...

Mm, smaken är väl som baken. :)
Vi har ganska många olika objektiv, men tex Sigmas 50 mm är väldigt bra, det använder jag mycket. Sen har vi också ett Sigma 17-70 mm, ett Canon Macro 100mm och ett Canon 55-250 mm.

hemMAMAmi sa...

Okej, tack för svaret! :) Vad har ni tyckt om Canons 55-250mm? En sådan hade jag tänkt skaffa, kanske? Jag är helt meganybörjare, så hurdana bilder tar man med Sigma 50mm? Jag menar alltså passar den till all möjlig fotografering (som man typ kunde använda som perusobjektiv, eller?)? Tycker att den som kom med kameran inte har tillräckligt bra zoom osv. Så svår fråga; ifall du borde bestämma ETT objektiv av dem alla som ni har, vilken skulle du klara dig med bäst?

Jo, sorry för romanen. Väldigt tacksam för svar, och jo jag är helt out inom fotande så please excuse the stupid questions! ;)

Melli sa...

Jag undrar varför det kommer mest sura miner och uäk och bläään då man verkligen försökt göra nåt gott. Mellansonen sitter och kväljer för det mesta nuförtiden, han äter mest bara färdigmat som inget smakar eller sen sushi, det äter han sen också tills han nästan spyr. :)

Snigelns make sa...

HemMAMAmi!
Allt beror ganska långt på vad du anser viktigare; bildkvalite eller enkelhet. Tyvärr är det nämligen svårt att hitta ett bra allround-objektiv (om du inte är färdig att satsa på t.ex. Canons L-serie och då stiger prisen lätt till kring 1000€). Sigmas 17-70, som kunde kallas ett allround-objektiv är t.ex. av såpass dålig kvalite att jag nog hemskt sällan använder det. MEN bekvämt är det eftersom man kan fota både relativt bred vinkel + kommer ganska nära föremål som är längre bort. Jag tror vi använder Sigmas 50mm mest -det har bra ljusvärde (f1.2) och ger skarpa foton. Perfekt för porträtt. Sedan älskar jag mitt Canon 100mm Macro L-serie objektiv -otrolig skärpa och förvånadsvärt mångsidigt.

Men... Vill du ha ett så mångsidigt objektiv som möjligt, med bra zoom-egenskaper så kanske nåt sånthär kunde funka för dej: CANON EF 28-135/3.5-5.6 IS USM
eller
SIGMA 18-125/3.8-5.6 DC OS HSM

Det finns en oändlig djungel av objektiv och tyvärr är det nog lite trial and error som gäller. Pröva dej fram och köp begagnat, då förlorar du inte mycket pengar om du t.ex. senare vill sälja dina objektiv.

hemMAMAmi sa...

Hej!

Tack MASSOR för hjälpen!!!