25 jan. 2011

Mömmö som mömmö?

Inspirerad av Malin, och väl medveten om de två mogna avocadona som väntade på sitt öde därhemma på diskbänken fyllde jag butikskorgen med tortillas, grönsaker och kyckling. Att fixa ihop några fajitas är lätt och gott, och till det hör absolut en rejäl klick guacamole! Men det är skillnad på guacamole och guacamole - gissa hur många procent avocado det är i Pirkkas färdiga burkguacamole? Gissa nu gott folk - svaret är under fotot här nedan, där ni ser vår hemmagjorda variant.
Jo här är vad Pirkkas guacamoledip innehåller:

vesi, kuivattu sipuli, rapsiöljy, tomaatti, vihreä paprika, juusto, muunnettu maissitärkkelys, vihreä chili, punainen paprika, sokeri, suola, maitoproteiini, jalapeno, avokadojauhe (0,7 %), sitruunamehutiiviste, happo (E330), aromit (guacamole, kurkku), stabilointiaineet (E415, E412), valkosipuli, mausteet (juustokumina, cayenne), värit (E160a, E133), hapettumisenestoaine (E300). Suolapitoisuus 1,5 %.


Mindre än en procent avocado. Och dessutom avocadopulver! Hur har de mage att kalla den geggamoijan för guacamole undrar man?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Wooot??? Det är ju sjukt för fan!

Sanna sa...

Yäk vad läbbigt. Den är dessutom galet giftgrön i färgen, den som man köper, man ser ju på den att det är nåt lurt med den liksom!

Annika sa...

Jo usch. Läste om det där på kemikaalicoctail- bloggen. Verkligen äkligt.

Jenny T sa...

Urk! Hur kan det ens få säljas som guacamole? Man undrar. Hemlagat härefter!

morzan sa...

Fy! Visste att butikens guacamole smakar sk*t men att det var total humbug visste jag inte.

Linda sa...

Kruxet är bara att planera in sitt guacamole-sug nån dag i förväg, så att avocadona hinner mogna - det är inte alltid så lätt! Men då är man nästan hellre utan helt och hållet.