7 juni 2011

Bloggen frågar!

Ni får en inbjudan, till låt oss säga ett bröllop, och på kuvertet står ditt och din partners namn. Ponera ännu att ni har barn - tar ni för givet att de också är bjudna på festen? Tvekar ni, och frågar om saken? Eller tänker ni att eftersom de inte nämns nånstans i inbjudan är det en fest för vuxna vänner?

12 kommentarer:

Mia sa...

Är hela familjen bjuden så brukar det väl stå typ "familjen Andersson", är det bara de vuxna så brukar det väl stå "Lasse o Lisa"? Åtminstone så tänker jag.

Peppe sa...

Det är nog bara ni två. Skulle jag också tro.

Annika sa...

Står det bara våra namn (dvs. mitt och min mans) är bara vi två bjudna. Står det Familjen xxx, är även barnen bjudna.

Linda sa...

Nå sådär tänker jag också, och så är det väl rent etikettsmässigt också har jag för mig. Men förstår alla det? Man vill ju liksom inte riskera en lite pinsam situation sen när det beger sig. Och det är alltså våra egna inbjudningar jag har in mind...!

Anonym sa...

Bara mitt och min partners namn räknar jag som att barnen inte är inbjudna, så vill man ha barn är det säkert bäst att skriva familj X. Problemet tycker jag är att det inte alltid är möjligt att ordna barnvakt, och då tycker jag det är bäst att fråga om det ok att ta barnen med. Har varit på ett bröllop där man mellan redan förstod att helst lämna barnen hemma, men ändå var det barn som kom. Så vill man ha ett barnfritt bröllop är det väl bäst att säga till (kanske inte på inbjudan iofs).

The suburbanite novice sa...

Skriv för guds skull att det är barnfritt om det är det! Vi hade inte skrivit något om barnen och vi hade kring 30 barn på vårt! :-)

Anonym sa...

Men vem sku vilja ha barn med på bröllop om man inte absolut måste det (typ int får barnvakt?)?

Lilla Mia sa...

Jag skulle nog också tolka det som om det bara är ni två som är bjudna. Men på de bröllopsinbjudningar som vi fått i år har det ännu stått i slutet "Vi firar i vuxnas sällskap". Det tycker jag är ett diskret och tydligt budskap.

Hanna sa...

Vet brudparet om att ni har barn?! Jag tror nog att jag skulle fråga för säkerhetsskull. Men oftast är det väl så att man skriver ut om man inte vill ha barn på bröllopet?!

Karin sa...

Vi gjorde just så, skrev parets namn och familjen xx om barnen var bjudna. Och de flesta förstod nog! De som inte har lyckats fixa barnvakt har kontaktat oss o frågat om det är ok att barnet/barnen kommer.

Naja sa...

Jag har märkt att det är enklast och mest tydligt att skriva en kort mening om att "barn är fina men får stanna hemma" om man vill ha ett bröllop för enbart vuxna. De som sedan inte lyckas med det/har för små barn tar kontakt.

Catten sa...

Man ska aldrig överskatta folks intelligens (mitt motto i livet...), dvs folk fattar int. Vi skrev förnamnen på kuvertet OCH nämnde i inbjudan att vi endast firar med vuxna denhär gången eller någo liknande. ;)