25 okt. 2012

Knappast

Här står jag och steker plättar igen, och undrar ifall det möjligen händer en och annan gång för ofta. Det är ju ingen hälsomat precis, fast jag byter ut en del av vetet mot råg. Å andra sidan äter vi det oftast som efterrätt, inte som mat. Och så tror jag inte nån fått sin barndom förstörd av att ha blivit serverad plättar för ofta, eller hur?

4 kommentarer:

Pia sa...

Jag fullkomligt älskar plättar. Synd bara att tålamodet tryter vid stekningen och jag gör pannkaka i ugnen istället. Men som svar: nej. Man kan inte äta plättar för ofta.

Mamma sa...

Jag läste nån gång att du sätter socker i din plättsmet. Hur sku de vara att göra utan socker om du vill ha det lite hälsosammare? Dom vanligaste plättrecepten innehåller visst inte socker? Inte åtminstone det som jag gör med som är från 7:ans hussabok. :) Vi brukar äta det med sylt men man kan ju sätta banan på istället för att undvika sockret.

Men plättkalas är nog alltid så roliga och uppskattas i alla åldrar!

Eva sa...

Här i detta "konstiga" land anses plättar vara mat.... Så vi äter nog plättar minst 1 ggn i månaden. Oftast av fullkornsmjöl eller "meergranen" och vi brukar börja med en plätt med ost.

Linda sa...

Pia, nä precis, tror ingen blivit traumatiserad av för många plättar - plättar är kärlek!

Mamma, ja jesstas, du har helt rätt ju. Inte vet jag varför jag sätter socker i, helt onödigt egentligen. Ska testa utan nästa gång. Gissa känner jag mig lite dum nu, som inte tänkt på en så uppenbar sak! Eller, jag har kanske tänkt att det gör något med konsistensen eller så, inte vet jag. Men ska definitivt lämna bort det nästa gång!

Eva, men så sätter ni ost och bacon och sirap och gud vet vad i dem också, allt i ett. ;)