9 okt. 2012

Om att säga hopp före man är över ån

Eller vad heter det? Hej, kanske? Nåväl, jag kommer väl att få lida ännu för det här, men med tre dagar i bakfickan så känns det inte alls så farligt att ta hand om barnen ensam. Kanske det sitter i från back in the days*, men det finns ju faktiskt fördelar med att vara den enda vuxna också. Att få bestämma allt själv utan att behöva beakta nån annan vuxens preferenser eller tidtabeller är lite skönt faktiskt.


Jag bestämde till exempel att vi skulle äta pizza och titta på en film jag länge velat se, Mumintrollen och kometjakten**. Skulle jag ha varit ensam skulle jag förstås ha ätit i soffan, med fötterna på bordet, men som mamma kan man nu inte släppa loss heeelt, förstår ni väl.


* jag tycker jag FÅR säga såhär, för jag har själv varit ensamstående specialbarnsmamma i fyra år och vet nog att det inte direkt är en dans på rosor. Hoppas ingen länner sig alltför provocerad.

** har blivit seriöst indoktrinerad av tjeckisk dockteater i barndomen, och tyckte mycket om också denna animation (förresten var min syrra på premiären då för några år sedan och fick träffa Björk - avis!)

5 kommentarer:

Catta sa...

Jag är evigt bitter över att jag hade haft möjlighet att gå på samma premiär där Björk var. Detta meddelades dock ett par timmar innan happeningen och jag befann mig i Dalsbruk. Bu! Men jag gillar de polska mumina! Är mycket mer trogna böckerna (kanske för att Tove själv var på plats och övervakade projektet) än 90-tals animationerna.

Anonym sa...

Tycker du det är helt okej att dricka vin sådär? Också när du är ensam med barnen?

Melli sa...

^Anonym. På riktigt? Du ser ett inte ens halvt glas på bordet tillsammans med middagen. O varför inte dricka ett halvt glas då man är ensam med barnen? Betyder detta att ensamstående aldrig får? Eller att det är ok att supa om man är två?

Hoppas de kvarstående dagarna går bra de med! Visst kan det ibland vara skönt att bestämma rytmen, isynnerhet om man har flow. Men ja. Nog är det ganska nervpåfrestande också, åtminstone med vårt gäng.

Snigelns man på vift sa...

"Nåväl, jag kommer väl att få lida ännu för det här..." You betcha! Varje gång jag i fortsättningen vill resa nånstans kommer jag att glatt hänvisa till detta inlägg ;) Nånej, puss på dej, världens duktigaste, finaste.

Av anonym ovan skulle jag gärna höra varför du finner det problematiskt att min fru dricker ett halvt glas vin till middagen?

Linda sa...

Catta, jag var inte bjuden, så på det sättet harmar det inte. Men visst hade det varit stort att få säga hej till henne! Och jo, de japanska versionerna släntrar nog efter, de här är superfina! Och samma med musiken, den där Benny Törnroos är så sönderspelad liksom, fräscht med nytt!

Anonym, jo, det tycker jag. Och tyckte jag inte det skulle jag troligen dricka nånting annat, eller hur?

Melli, huh, ja, men tre är ändå en mera än två, så jag förstår att det är tyngre så!

C, menar du att du vill klämma in ytterligare någon resa i höst då? Dont even....