2 jan. 2012

Skriv under adressen!

Min enormt driftiga (och enormt gravida) skolkompis Linda är en sån som inte bara gnäller i det tysta, utan gör slag i saken. Här är en adress hon startat för en namnändring av Fpa:s moderskapsförpackning. Det är ju onekligen ganska förlegat att kalla den så, och ett mer passande namn vore ju babyförpackning eller föräldraförpackning, det måste ju varenda kotte hålla med om såhär år 2012!

Alla skriver under här, klick klick!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jättebra initiativ, jag har skrivit på nu.

Malin sa...

Jag är jätteoinsatt (och ointresserad), men ligger det kanske något juridiskt bakom benämningen? Någon måste ju få förpackningen. Alla bebisar kanske inte har två föräldrar (men alltid en mamma) och själva är de inte födda än. Lådan får gärna heta vad den vill för min del, kelalådan kallade vi den. Alltså spela roll?

Linda sa...

Anonym, bra gjort!

Malin, trist att du inte tycker det spelar nån roll. Jag tycker det nuvarande namnet låter antyda att det bara är mamman som skulle sköta om babyn, och det känns nog väldigt gammaldags på nåt sätt. Dessutom är det ju babyn som grejerna är riktade till, så jag tycker just babyförpackning skulle vara ett riktigt passande namn!

Naja sa...

Babyförpackning är neutralt och bra, jag skrev under igår.

Anna La sa...

Det är mamman själv som får bestämma ifall hon tar moderskapsunderstöd i form av pengar eller förpackning. Jag ser det som att understödet finns till för att kvinnan skall få stöd då hon blir mamma. Det är inte babyn som får det, fastän det ju i praktiken är så. Jag tycker att det är en bra sak att mannen/sambon inte har något att säga till om eller behöver skriva under. Själv är jag inte utsatt för något förtryck i mitt förhållande, men alla är inte lika lyckligt lottade.

Linda sa...

Naja, precis, neutralt och beskrivande!

Anna La, jag förstår absolut din point. Men jag tycker ändå att stödet är menat för hela nyblivna familjen, och därför kunde det lika bra heta babyförpackning, för grejerna är det ju ändå babyn som ska ha.