16 okt. 2012

Matrapport

Igår blev det batatsoppa med vitlöksbröd till, och idag tänkte jag försöka mig på nånslags pasta med en svamp- och quornsås*. Nån som använt sig av det nångång? Det är ganska nytt på finska marknaden har jag för mig, tidigare måste man själv importera det från Sverige.


EDIT NÅN TIMME SENARE: Det var helt gott. Smakade som ett mellanting av tofu och kyckling.  Jag stekte det tillsammans med trattkantareller och lät det sen puttra med en burk creme bonjour och broccolibitar, och serverade med pasta.

*låter inte så himla mumsigt på wikipediabeskrivningen, men vill testa iaf

5 kommentarer:

Anonym sa...

Var kan man köpa quorn? Vanliga matbutiker? Jag har inte hittat det i Finland tidigare.

Linda sa...

Jag köpte det i kvarterets K-butik, fanns i frysdisken. Har inte råkat på det tidigare heller!

mammaspring.com sa...

Innehåller det E:n?

Anonym sa...

Det verkar inte så, såhär står det: Ainesosat Mykoproteiini (sieniproteiini) 93%, hydratoitu kananmunanvalkuainen (lattiakanojen munista), paahdettu ohramallasuute. Sisältää kananmunaa ja ohragluteenia. Visst borde det väl stå utskrivet om där är E:n?

Hälsar en oinloggad Snigeln Harald

mammaspring.com sa...

Ok! Tack för svaret.