12 dec. 2013

Vintips anyone? Budget såna dessutom!

Jag har ju av förekommen anledning inte intresserat mig så hemskt för viner på sistone, förutom för inköpspriser, marginaler, skattehöjningar, pr-budgeter, back comissions, prestationsprocenter på monopolet, offerter och gud vet vad annat tråkigt som involverar exceltabeller- men igår smakade jag (tillsammans med Madeleine, som jag fått äran att frottera mig med på jobbets vägnar) på två riktigt bra viner för en struntsumma, och tänkte tipsa er om dem.


Numero uno heter Quinta da Espiga, ser inte mycket ut för världen men är ett rikigt vrålfynd för strax under 7 euro! Är gjort på en blandning av diverse portugisiska druvor, och har hela 12 gram socker, vilket kan uppfattas som en smakploj - men let me tell you, det är fantastiskt välgjort vin, balanserat och rent och sockret stör inte det minsta. Köp bort gott folk, det skulle jag göra.Numero dos är ett spanskt vin från vinområdet Yecla, Castano Garnacha Tintorera 2012. Även det är tokbilligt med tanke på kvalitén - och dessutom snygg etikettdesign, tycker jag. Det kom ut på marknaden i somras, men jag tror folk inte riktigt hittat det av nån anledning - kanske man vilseleds av att det är så billigt? Hursomhelst så är det ett yecla bra vin för den pengen - hehe.

Och om nån undrar, så nej, detta inlägg är helt opartiskt - vinerna ifråga är faktiskt konkurrenternas! 

6 kommentarer:

Jo sa...

Jess, bra med vintips, har hunnit sakna dem redan!

Jennifer sa...

Jag har också saknat dina vintips. Tack! Imorgon skall jag gå till närmaste alko och köpa ovannämnda flaskor. Kram Jennifer

Anonym sa...

Tack Linda! Vi köpte det spanska igår och gillade det.

Mippe

Anonym sa...

Vet inte om det var ditt tips som fick fart på folket men Espigan var åtminstone slutsåld på Prismas Alko i Kslätt så det fick bli tips numero dos istället =)

Jessica

Anna sa...

Tack för tipsen! Espigan var bra. Jag brukar annars tycka om ännu kraftigare rödviner och undrar om du har några budgettips på viner som liknar de här (favoriterna):
http://www.alko.fi/sv/produkter/401557/
http://www.alko.fi/sv/produkter/469367/

Tacksam för tips!

Linda sa...

Oj, kiva att tipsen kommer till nytta! :)

Jessica, folk brukar kunna sniffa till sig bra dealar, men tänk att den var slutsåld! Hoppas du gillade det spanska då?

Anna, Miss Harry är en favorit här också! Och gillar du det ska du köpa det, tycker jag - går man ner i pris hittar man nog såklart flera riktigt ok viner, men inte nåt direkt motsvarande (som jag nu kommer på). En annan stils vin, som du kanske skulle gilla är detta http://vin.blogg.hbl.fi/2012/11/30/en-koncentrerad-italienare/#comments - har du testat?