31 okt. 2014

Happy Halloween hörni!

Jag gillar Halloween! Den komersiella tumulten i butikerna kan man ju rätt långt strunta i om man vill, och det behöver inte kosta mycket att till exempel klä ut sig, än mindre att baka ngt.

Dotterns piratoutfit är en vanlig randig klänning hon hade i skåpet, och scarfen sydde jag av en bit svart tyg som jag sen tryckte en dödsskalle på. Ögonlappen och örhänget köpte jag för en femma.
 
Piraten
 
Boooooooooh!
Första gången jag lyckats med maränger - tror jag haft dem för varmt och för kort tid i ugnen tidigare, och ändrade nu taktik. Dessa var ungefär två timmar i 100 grader och blev riktigt bra - krispiga utanpå och lite sega innuti.

Jack o Lantern
En pumpa-lykta måste man ha, det är ungefär det enda kravet jag har på vår halloween. Nångång skulle det vara roligt att odla egna, men tills dess går det bra med butiksköpta.

Spindelkex
Och sist dehär roliga krabaterna - enkla att göra, och skoj att se på! Försökte först ta en genväg och göra endast tre ben på var sida, men det var helt tydligt nåt som inte funkkade - för genast då jag fixade fyra gjorde sig spindeleffekten påmind, och det där instiktiva obehaget för åttabenade varelser som tycks sitta djupt i ryggmärgen gjorde så jag rös till... Men goda var de!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Herregud så fina bakverk!

Melli sa...

Jättefina bakverk! Jag pysslade också spöken nåt år,hade visst dem på kakan då. Vi råkar ju ha en bra orsak att pyssla och baka här alla år, Elias födis. :) Men maskerad fixar vi på olika håll.
Jag fattar bara inte hur folk vågar ha ljus inuti pumpan MED locket på, jag hade nog mina med locket riktigt frånskjutet här hemma, och endå blev kanten lite brun. Men kanske mina (egna ;) ) pumpar var lite på mindre sidan.